Min julhelg

Julen är över för detta år och vi kan trösta oss med att det alltid kommer en ny nästa år. Det blev en annorlunda jul och den kommer att vara förändrad framöver. Därför gäller det att göra det bästa möjliga av den.

Vi har väntat in julen under uppesittarkvällen, haft julklappsutdelning i flera omgångar och sedan hann vi med ett födelsedagsfirande också. Kan säga att vi hann med mycket på tre dagar och det blev en bra jul trots allt.

Min julhelg
Julkänslan saknades och jag visste att en del saker jag var tvungen att göra krävde mycket av mig. Jag ältade fram och tillbaka hur jag skulle klara det och jag byggde upp ett skräckscenario, precis som jag kan göra när jag inte har kontroll. Under uppesittarkvällen njöt jag och mina älskade barn till fullo. Vi åt gott och hade väldigt roligt tillsammans. Det blev till och med en vinst på bingospelet, även om det var en liten sådan.

På julaftonsmorgon tog vi en skön sovmorgon. När jag vaknade kokade jag risgrynsgröt och sedan blev det julklappsindelning. Det är så underbart roligt att ge bort julklappar och se barnens glädje är svårt att beskriva. Underbart att kunna ge dem det de önskar och även en del annat att överraska dem med. Att de får ett plagg de bär hela dagen gör att man verkligen vet att man prickat rätt. Resten av dagen flöt på och det jag bävat för mest gick bra, men många gånger fick jag skura lite extra i köket för att kunna andas. För barnen däremot gör man vad som helst och det gick bra. På kvällen somnade jag som en stock i soffan och visste att barnen hade fått en bra jul. Tacksam över att de alltid finns där och gör mitt liv komplett.

Födelsedagsfirande
På Juldagen var det dags för mig att fylla år och då uppfyllde vi en liten önskan jag haft i många år. Vanligtvis firar vi jul i Värmland och då är det svårt att gå ut och äta på ett enkelt sätt vilket har gjort att vi aldrig tagit oss för med det. I år firade vi jul i Stockholm och då fanns alla möjligheter, förutom att det ställe jag ville gå till var stängt. Det fick i stället bli TGI Fridays i Kungsträdgården och med oss hade vi mina föräldrar. Det blev ett perfekt firande med en god burgare och många skratt. Har man världens knäppaste barn så får man vara beredd på att skratta.

Det blev en och annan bild tagen och skickade till diverse kontakter på Snapchat och det kan man bjuda på på sin födelsedag tycker jag. Födelsedagssången tackade jag nej till på restaurangen och vi tackade för oss med fulla magar. Ett efterlängtat födelsedagsfirande med mig och tack till världens finaste familj för att jag fick spendera den med er. Ett år äldre och kanske inte ett dugg klokare. En sak är i alla fall säker och det är att jag är oerhört tacksam över vad jag har. Kärlekens vägar är krokiga, men kärleken till barnen den är och kommer alltid att vara sann.

Avslutningen på helgen blev lugn och julen blev inte så tokig ändå, trots att det fanns en del att önska mer. Tacksamhet är något som återkommer när jag tänker på min julhelg. Tacksamhet över att allt går om man bara vill. Nu lämnar vi julen 2021 bakom oss. Den blev inte som vi tänkt oss, men vi får vara glada ändå. Nästa jul blir inte lik denna och det vet jag redan nu. Ingen jul är den andra lik nämligen.
Nu vänder vi blad och förbereder oss för nyår i stället. God fortsättning på denna vecka!


Kram Mina


Gillar