Min obefintliga skrivsommar

Ny månad och dags för en uppdatering i skrivandets tecken. Hur har det egentligen gått med mina sommarplaner?

När ingenting blir som man tänkt sig är det viktigt att lyssna på sin inre röst och ta de beslut som gynnar hälsan och inte egot. Det är däremot inte det lättaste och det är även lätt att skuldbelägga sig själv för att man inte uppnått de mål man satt upp.

Min skrivsommar
I juni skrev jag om mina motgångar i skrivandet och om att jag ännu inte påbörjat redigering av min senast skrivna roman. Läs mer om det HÄR. Nu tänker jag uppdatera hur mitt skrivandet sett ut sedan dess.

Jag hade stora förhoppningar och mål men jag måste tyvärr inse att inget blev som jag hade tänkt mig. I stället har jag kämpat med andra saker som varit viktigare och helt enkelt fått prioritera. Kan ärligt erkänna att jag inte skrivit någonting, inte ett enda ord eller en enda ändring. Jag har inte ens öppnat dokumentet och försökt för jag orkar inte. Saknar helt motivation att ta tag i det som var så viktigt för mig denna sommar.

Tyvärr är jag fullt medveten om vilket stort jobb det är att redigera en bok och jag tror att det är därför jag inte kommer igång. Det och att jag helt saknar energin men det är ingen fara.

Ingen skuld
Jag har valt att ta det för vad det är. Har helt accepterat att jag inte gjort det jag ska och det har varit viktigt för min hälsa. Måste inse att det finns saker som måste komma före och jag har prioriterat viktigare saker. Barnen och hälsan kommer alltid komma först och det är så det har varit hela sommaren. Att jag inte gjort det jag ska är inget jag lägger skuld på mig själv för och kommer heller inte göra det. Det är ok att inte alltid klara av det man vill göra men ni ska veta att jag inte tänker ge upp för det.

Än är det några veckor kvar på sommarlovet och kanske kommer jag igång till slut. Just nu vet jag inte hur det ser ut för att jag tar en dag i taget men förhoppningen finns så klart där. Även om jag bara kommer en liten bit så är det en start och det kommer göra mig glad. Så för att summera min skrivsommar...

Det har inte varit en skrivsommar, det har bara varit en tid för återhämtning. Jag har behövt det och jag hoppas att jag kommer ha nytta av det när höstens utmaningar kommer. Jag vet att jag kommer till redigeringen en dag, just nu vet jag bara inte vilken dag eller vilken vecka.

Gillar

Kommentarer