Någon typ av rekord

Jag är en periodare och när jag är för sliten kan jag inte koncentrera mig. Sommaren brukar vara min största läsperiod och på samma sätt som skrivandet är en verklighetsflykt är läsandet precis samma sak. I går slog jag väl ändå något slags rekord när det gäller läsande.

Att öppna en ny bok är något speciellt. Man vet inte vad som ska hända och man bygger upp en förväntning att berättelsen ska ta en med till en annan värld. I alla fall är det så för mig. Resa i väg till en annan ort och delta i någon annans liv bara för att släppa allt annat för en stund. Den här gången blev det en lång stund.

Jag kunde inte släppa den
Efter en jobbig och känslomässig dag behövde jag mota bort ångesten på något sätt. Jag har lärt mig genom åren hur jag ska göra det även om det inte alltid fungerar. Ställde mig framför bokhyllan där jag har minst trettio olästa böcker att välja mellan. Drog handen över boktitlarna och bestämde mig för en deckare. Kröp upp i soffhörnet och började läsa. Normalt sett när jag börjar läsa en ny bok så har jag lite svårt att komma in i den men inte denna gång.

Tiden rusade i väg och helt plötsligt hade jag läst de första hundra sidorna och var helt fast. Ångesten jag tidigare känt var som bortblåst och sidorna avlöste varandra. Allt mer sjönk jag ner i en annan värld och även om den stundtals var våldsam och svår så var det inte min värld. Där och då insåg jag varför jag läser böcker och det vid sidan av skrivandet är min terapi. Att bara få släppa allt annat en stund och läsa. Avkopplande och välgörande på samma gång.

Snipp, snapp, slut...
Det fanns däremot ingen gräns denna gång och jag tror jag slog ett rekord. När jag i går kväll gick och la mig hade jag läst ut boken och även om det kanske blev en aningens mycket läsande på samma dag för min trötta hjärna så kändes det bra. 456 sidor med uppnystande av en mordgåta och jag var med hela tiden. Från början till slut. Jag brukar läsa snabbt men detta är ett rekord för mig. I dag blir det nog en läsfri dag för att smälta denna berättelse innan jag sätter tänderna i nästa.

Tack Viveca Sten för underhållningen. Boken fick mig verkligen att tänka på något annat. I de stunderna förstår jag varför jag tycker om att läsa och att få ta del av så många andra liv vid sidan om sitt eget är roande. Nu väntar nya öden att ta del av men det får vänta tills i morgon för i dag ska jag roa mig med annat.


Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,
Åh tack för tips på bok! Letar alltid efter nytt att läsa 😍
nouw.com/hilmak
minasvarld
minasvarld,
Så lite så <3 Har du läst de andra i serien innan? Tycker hon skriver bra och det är lätt att komma in i berättelsen 😊
nouw.com/minasvarld