Nästa del av Johannas berättelse

Jag vill hålla det jag lovar och nu är det en helt ny vecka. Just nu hinner jag inte skriva och jag hinner heller inte redigera, men det kommer. Däremot lever Johanna vidare och här kommer en ny del av berättelsen.

Förra veckan delade jag En del av Johannas berättelse. Tack till ALLA er som läste och tack för alla fina kommentarer. När man delar en del av sina texter lämnar man ute en del av sig själv. Självklart är det nyttigt att göra det för om man skulle bli antagen är det många som kommer att läsa. Att ni gillade texten och ville läsa mer gjorde mig oerhört glad och nu tänker jag hålla mitt löfte om att dela mer.

Nästa del av Johannas berättelse
Berättelsen om Johanna är en spänningsroman om hur den personen som står oss närmast inte alltid är den vi tror. Hur den personen som säger att den älskar oss gör saker som vi inte förstår oss på och därför söker svar efter. Hur vi accepterar den vi älskar trots ett dåligt beteende och lögner, bara för att vi tror att de kan förändras.

När vi kommer in i berättelsen denna gång kommer Richard hem efter en utekväll med kompisarna.
Hoppas ni vill följa med Johanna när hon försöker leva, men ständigt blir påmind om att det är någonting som inte stämmer. Lovar fler delar längre fram!

***
En del ur Den du inte var

Ytterdörren smällde igen och Johanna ryckte till. Hon sträckte sig efter mobilen på nattduksbordet och såg att klockan endast var kvart över fyra. Tidigare under kvällen hade hon suttit ensam och tittat på teve, lagt sig tidigt för att hon visste att klockan skulle ringa i ottan. Richard hade som vanligt varit ute med kompisarna på krogen och hon hade egentligen tyckt att kvällen varit lugn och skön. Det hade varit en turbulent tid och hon behövde lugnet för att orka med vardagen. Alla de konstiga sakerna som hänt hade gjort henne trött och förvirrad.
Hon lyssnade noggrant och hörde hur Richard gick ut i köket, men hon var tyst och ville inte visa honom att hon var vaken. Humöret kunde variera efter en utekväll vilket gjorde att hon vände sig om och låtsades sova när han närmade sig sovrummet.
Han klev in i sovrummet, gick raka vägen mot Johannas sida av sängen och dunsade ner bredvid henne. Spritlukten spred sig i rummet. Hon kunde höra hans tunga andhämtning bredvid sig och kalla kårar spred sig längs hennes ryggrad.

Sover du eller? sa Richard.

Han hostade till och slemmet rosslade i halsen på honom, han lyfte upp armen och greppade tag i Johannas axel tills den började värka. Johanna vände sig emot honom och tittade på honom.
– Ligg inte där och låtsas, vad har du gjort hela kvällen? sa han.
– Va? Jag tittade på teve och la mig tidigt, sa Johanna.
– Vem har varit här?
– Ingen, jag har varit ensam.
– Subba! Jag vet att du ljuger. Jag har varit borta många timmar och vem vet vad du har passat på att göra när jag varit borta.
– Snälla Richard. Du vet att jag inte har någon annan och jag hoppades på att du skulle komma hem tidigt så…

Hon var väl medveten om att han inte skulle ge med sig. Diskussionen kunde hålla på tills han öst ur sig allt agg han hade på insidan. Hon hade vant sig vid glåporden, hoten och de ständiga påhoppen, men de gjorde ändå ont.

Jävla lögnare, jag ska fan slå lite vett i skallen på dig.

Johanna drog efter andan och väntade på första slaget, men det kom aldrig. I flera månaders tid hade han hotat henne och hon visste inte om han menade allvar eller inte. I flera månader hade hon blundat för hans beteende och väntade bara på att han skulle bli som vanligt igen.

Hjärtat skenade och det kändes som om hela bröstkorgen skulle explodera samtidigt som pulsen inte fann några gränser. Hon blundade och väntade, men ingenting hände. I stället blev hon räddad då Richard snabbt ställde sig upp och rusade mot badrummet. Johanna drog en djup suck och klev upp ur sängen för att se vad som hände. När hon kom in i vardagsrummet hörde hon Richard gång på gång kräkas, hon gick till köket och hällde upp ett glas vatten för att sedan gå till badrummet. När hon såg honom sitta där på golvet, helt hjälplös, räckte hon fram glaset med vatten och ställde sig en bit ifrån honom. Han tittade upp på henne, ögonen var tårfyllda och hon såg hur hans tidigare stela och sammanbitna ansikte hade slappnat av.

Tack älskling, vad skulle jag göra utan dig?

Kom nu ska jag hjälpa dig in i sängen.

Han ställde sig upp och stöttade sig emot henne. Han var 190 centimeter lång och hon hade fullt sjå att hålla honom på fötter men hon hade inget val än att försöka få honom i säng.
När de kom fram till sovrummet hjälpte hon honom att lägga sig ned. Hon tog av honom jeansen och sedan la hon täcket över honom. Innan hon ens hade vänt sig om för att gå därifrån snarkade han och lugnet hade åter spridit sig i lägenheten.

***

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Kamillas ,

Du har verkligen en gåva som kan skriva då bra. Ha en fin onsdag

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Men usch, jag sitter här på helspänn nu! Vilket måste vara precis det du hoppas att vi läsare ska göra 😊 Jag ser fram emot att läsa mer om Johanna, det är riktigt spännande!

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Ja, det är precis det man vill 😉
nouw.com/minasvarld
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Åh alltså det här kallar jag spännande, vill bara läsa mer och mer! Blev nästan lite ledsen när jag märkte det var slut hahaha. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
minasvarld
minasvarld,
Oerhört kul att höra fina du <3
nouw.com/minasvarld
Ullie,

Väldigt spännande läsning . Ha en fin kväll

weberskold..se
minasvarld
minasvarld,
Madde ,

Blir alltid illa till mods då jag läser sådant där. Samtidigt blir jag väldigt nyfiken på boken. Helt klart har du talang

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Ohh så berättande och bra och så nyfiken man fortsatt blir på hennes story och hur det ska gå för henne med mannen och hur hon ska ta sig ur allt och så. Vill läsa mer =D

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Så kul att höra det <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Så roligt att få läsa! Och så duktig du är på att skriva, man känner verkligen för Johanna!

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3
nouw.com/minasvarld

Trevligt att få ta del av dina berättelse. Förstår verkligen att du gillar detta med att skriva.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
En stor passion för mig i livet <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Ja äntligen en ny del! Så som jag har sett fram emot det och jag tycker det var lika bra igen. Ser fram emot fler delar. Du är så duktig och ger mig inspiration 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3
nouw.com/minasvarld