Nedräkningen har börjat

En resa som startade för mer än tre år sedan lider mot sitt slut. Det är med blandade känslor jag tar mig an det allra sista för att äntligen kunna släppa det och göra någonting annat.

Genom åren har jag delat min studieresa med er. Våndor, problem, glädje och mängder med nya lärdomar. Jag har lärt mig saker om mig själv och jag har lyckats med saker jag trodde var omöjliga. Jag hade höga förväntningar och mer om det kan ni läsa HÄR--> Förväntningar på studierna
Allt har ett slut och nu förbereder jag mig på finalen och efter finalen ska jag äntligen fira.

Nedräkningen har börjat
En månad kvar av denna termin och jag känner hur orkeslösheten sprider sig i hela kroppen. Jag är trött på föreläsningar, urless på diskussionsuppgifter och lider av en stor motivationsbrist. Det jag däremot är glad över är att jag inte avslutar mina studier med den uppsats jag skrev i höstas. Jag hade aldrig klarat den nu och jag är nöjd över att redan ha klarat av den svåraste uppgiften redan innan denna termin. Detta gör att jag kan slappna av lite mer och bara plocka de poäng som är kvar.

Jag har ett fåtal uppgifter kvar i de båda kurserna jag läser. För att vara exakt är det fem stycken. Två responsuppgifter som är enkla att göra. En diskussionsuppgift som bara ska skrivas. En uppföljning på marknadsplanen och en inlämningsuppgift i Brott och straff i litteraturen. Jag känner att jag borde klara dessa och lämna in i tid, problemet bara är att jag inte riktigt orkar engagera mig. Jag vill bara bli klar. Jag vill göra någonting annat och jag vill bara slippa styras av datum då uppgifterna ska in. Jag vill vara mer fri och fundera på vad jag ska göra i framtiden och framför allt behöver jag bara få vara ifred. Nedräkningen har börjat och jag är redo att ta farväl för att plocka ut en examen.

Hur ska jag fira?
Till en början funderade jag på vad det fanns att fira. Hela senaste året har nämligen urlakat mig helt och jag har haft svårt att känna en stolthet över det jag har åstadkommit. Jag tror att det kommer bara jag får landa lite och kanske kan jag känna den där enorma stoltheten bara jag har min examen i "handen". Jag har byggt min egen utbildning och inte gått något program. Jag har haft friheten att skapa en utbildning som jag velat läsa och från början var det givet vilken väg jag ville gå. Kanske valde jag inte den enklaste vägen, men det har jag aldrig gjort. Det blev svårt och så här i efterhand hade jag valt annorlunda och suttit här med en helt annan examen. Nu blev det inte så och på något vis tror jag detta blev bättre ändå.

När sommaren kommer ska jag komma på ett sätt att fira detta. För det som startade med att jag var rastlös och sökte en väg ut från ett jobb jag inte trivdes på slutade med en examen. Vem hade kunnat tro det?
Funderar på att köpa mig en flaska Champagne och korka upp. Skåla med nära och kära och sätta punkt. Att ha en examensfest i dessa tider kanske inte är det lämpligaste. På något vis ska jag väl ändå uppmärksamma detta och skåla för väl utfört jobb eller något sådant. Önskar bara att jag kunde njuta lite mer av det jag gjort, men jag tror det kommer bara jag får bli klar och släppa allt. Tre år är en lång tid och det blev till och med en bonustermin, men snart är det över.

Nu räknar jag ner och bokar av uppgifterna. Jag tänker inte falla på målsnöret nu och uppgifterna ska bara in.
Sedan kan jag slappna av och njuta av allt det där andra.


Gillar

Kommentarer