Om jag fick leva om mitt liv...

Efter morgonens runda i skogen där tankarna vandrade från det ena till det andra blev jag djup. Livet och dess mening med alla de svängar vi är med om och alla de beslut som vi tar. Det skapade ett virrvarr, men om jag valt annorlunda vem skulle jag ha varit då?

Denna måndag känner jag mig djup och tankarna är många. Har äntligen kommit i gång med mina promenader igen och att höra fågelkvittret och se solen lysa på himlen skapade en hel del tankar. I djupet kom de fram och frågorna studsade, men svaren uteblev tills jag kom hem och ville sätta ord på dem.

Om jag fick leva om mitt liv...
Just nu står mycket i livet stilla och det skapar tid för reflektion. På gott och ont skulle jag säga, men kanske är det nödvändigt. Ibland behöver man bara fundera på livet och hur man lever det. Tänka på hur man kan göra det bättre och reflektera över de beslut man hela tiden tar och vart de har tagit oss.

Jag har många gånger varit tvingad att ta svåra beslut som jag senare har fått fundera på vart de tagit mig. Har jag gjort rätt val? Gynnade det mig eller blev det sämre? Kunde jag ha ändrat på något?
Frågorna blir många och jag undrar om jag någonsin skulle kunna svara på dem. Jag vet att jag kunnat göra så många saker annorlunda i livet. Valt en annan väg i arbetslivet, inte tackat nej till den där lägenheten eller sagt upp mig från ett jobb jag inte trivdes på. Kanske hade det varit enklare att stannat upp tidigare och reflekterat på hur jag egentligen lever mitt liv och hur jag vill leva det. Om jag fick leva om mitt liv hade jag valt mycket annorlunda, men frågan är vem jag hade varit då?

Man ska vara glad över det man har
Alla dessa val vi gör som gör oss till den vi är. Tänk om jag hade valt att plugga tidigare? Tänk om jag hade valt att plugga något annat? Vad hade hänt då?
Jag har pluggat det jag är intresserad av och det jag tyckte var roligt. Tänkte aldrig på att jag skulle ha ett yrke efteråt och visst kan det kännas jobbigt, men jag var ärlig mot mig själv. Är det inte det man ska vara glad över i livet? Att man kan vara ärlig mot sig själv och vara glad över det man har. Jag vill tro att det är så och jag vill även tro att de val vi gör görs av en anledning. Hade gärna sett att flera saker i livet hade varit annorlunda och jag hade gärna sett att jag sluppit vissa saker. Jobbiga saker som tagit för mycket av mig. Jobbiga saker som skadat mitt glada sinne.

Kanske är det så att dessa saker kommit till mig för att testa mig för att se hur stark jag är. Hur jag än vänder mig har jag fått handskas med dem och hur gärna jag än hade sluppit dem. De finns de där som en påminnelse om att de är en del av mig och mitt liv. Det är alla dessa saker som gjort mig till den jag är och om jag hade ändrat på något hade jag inte varit jag. Jag hade kanske inte mött de människor jag mött och det vill jag inte ändra på. Det finns mycket i livet som är det bästa jag har. Händelser, människor och stunder som jag aldrig hade velat vara utan. Om jag fick leva om mitt liv hade jag antagligen gjort många likadana val. För jag hade aldrig velat vara utan det som finns nu, hur jobbigt det än är. För om jag hade ändrat något så hade allt kanske varit annorlunda och det vill jag inte. Jag är den jag är tack vare alla de saker jag gjort och på grund av alla de val jag gjort. Jag väljer att påverka de val jag gör i fortsättningen i stället för att må så bra som möjligt.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Lillan Kind,

I stillheten vaknar ofta tankar och får utrymme att bli djupa. Jag tror att det är nyttigt att reflektera över livet, men meningslöst att ångra saker. Själv skulle jag ha gjort väldigt mycket annorlunda om jag skulle få göra om alla val. Men jag tror ändå att jag skulle vara den jag är, för det finns ingen annan jag kan vara. Jag har gått igenom mycket som man inte skulle önska sin värsta fiende, men jag är tacksam för det jag har och den jag är.

varapavag.se
minasvarld
minasvarld,
Tror det är viktigt att vara tacksam över det man har och bygga nya drömmar i stället. Vi kan inte ändra på det förflutna, men vi kan skapa en ny framtid.
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Två saker hade jag gjort annorlunda. Först hade jag pluggat vidare och sen hade jag aldrig varit så snäll mot mitt ex. Han har fått mig att må så dåligt och det har varit direkt skadligt för våra barn.

www.nouw/com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Det där med snällhet är något jag funderat väldigt mycket på. Något jag skulle vilja göra annorlunda är att inte vara så nedrans snäll och finna mig i saker. Det har inte alltid gynnat mig.
nouw.com/minasvarld
Maria,

Finns nog både en och två saker jag gärna skulle ändra på, tex att jag lyckades hamna i en väldigt negativ spiral gällande min ekonomi och som gett vissa konsekvenser. Men och andra sidan, hur skulle de se ut idag om jag INTE hade haft de problem de gav mig, skulle jag stå här jag står idag då?

mariasliv.net
minasvarld
minasvarld,
Tror man måste se att man lärt sig någonting av allt som skett och på så vis skapat den tillvaro man har i dag tack vare det
nouw.com/minasvarld

Visst kan det vara bra och reflektera men att tänka att man borde gjort di eller så gör ingen nytta . För backa bandet går ju inte. Men ta tag i saker stor som små som inte känns bra.

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Precis! Vi kan inte ändra det som varit, men vi kan skapa en ny framtid <3
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Ja minsann det är en svår fråga, såklart vissa saker skulle man vilja ha ogjorda eller format om dem annorlunda. Jag brukar tänka så att man lär sig av sina misstag och man utveckalas genom sitt lic

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Så sant. Alla lärdomar vi fått för att vi tagit fel beslut har gjort oss klokare och hjälp oss ta andra rätt beslut <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Det är en svårt fråga. Jag hade nog gjort om många val men vet några jag definitivt skippat också nu i efterhand. Men det är en spännande tanke att fundera på vad som hänt om man valt något annat.

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Den tanken tar aldrig slut och även om man ska finna sig i det som är så är det en roande tanke.
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Om jag fick leva om mitt liv hade jag vågat mera som barn. Stått upp mera för mig själv i livet och inte räddat alla andra hela tiden istället för att rädda mig själv

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Stått upp mera för mig själv hade jag definitivt velat göra mer som barn.
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Ja jag har ixå tänkt mkt eventuella frågor på senaste om varför vi lever och varför vi har kroppar osv . Det finns mkt man kan tånka på att Det kan bli frustrerande eftersom man inte vet svar

minasvarld
minasvarld,
Många frågor som saknar svar. Kanske är det så att det är menat att frågorna ska förbli obesvarade.
nouw.com/minasvarld
MotherandWife
MotherandWife,

Jag reflekterar ofta över mitt liv och vad jag hade kunnat göra annorlunda. Då man lär sig av varje val man gör

nouw.com/motherandwife
minasvarld
minasvarld,
Det är just det. Vi lär oss av våra misstag och kan ta klokare beslut i framtiden <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Ja jag håller med dig, det känns som man får mycket tid till att reflektera och få insikt över saker och ting, det är faktiskt något denna pandemi har fått mig till 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
På gott och ont för min del. Jag gillar att få möjligheten till reflektion, men det ger även många tankar som jag helst hade sluppit
nouw.com/minasvarld