Omotiverad och behöver komma vidare

Vårterminen tickar på att jag plockar poäng. Uppgifterna görs och resultaten kommer. Borde jag inte vara överlycklig över det?

Tiden går och jag är mitt uppe i vårterminen. Den var trögstartad, men jag kom i gång och jag gör det jag ska. Manuset lämnades in i tid, tentorna gjordes och blev mer än godkända, men inte kan jag känna någon glädje för det. Jag borde vara glad och stolt. I stället känns allt mest som en kamp och jag vet inte hur länge det kommer hålla.

Skulle ha gjort något annat
Mina tre år som student är över och jag skulle ha varit klar nu. Redo att göra något annat och komma bort hemifrån. I stället fick jag välja mitt andra alternativ och fortsatte plugga en termin till. Egentligen är det bara för mig att plocka ut min examen, men ändå sitter jag här efter en tung hösttermin och pluggar ännu mer. I pandemitider är det inte lätt att få jobb och med min utbildning har jag ingen aning om vad jag ska göra riktigt. Ibland känns det helt bortkastat alltihop, men så klart är det inte så.

Med risk för att bryta min positiva bana här och bli lite gnällig så är jag inte alls nöjd över min situation. Jag vill inte plugga mer och det kvittar hur intressant kursen är så finner jag ingen glädje och motivation i att ens göra den. Tur att den inte är svår!
Visst är det roligt att slutföra manuset och läsa den kursen. För det är skrivandet jag tycker är roligt och det jag vill hålla på med. Kriminologi är riktigt intressant, men jag orkar bara inte med allt. Jag har hamnat i en rejäl dipp i studierna efter allt slit.

Höll på att glömma deadline
I måndags skulle responserna in till kurskamraternas manus. Det är en rolig uppgift även om alla manus inte intresserar mig. Jag förberedde en tenta i stället och mitt i det kom jag på att jag helt hade glömt bort responserna. Jag brukar annars vara väldigt noga med att hålla deadlines och har bestämt mig för att klara alla uppgifter. Det blev ett lågt pass med att göra i kapp tyvärr, men som tur var gick det smidigt. Då slog det mig!

Efter trå långa års studier har jag lärt mig väldigt mycket, inte bara om de ämnen jag har läst. Att jag nu sitter här och tycker att uppgifterna är enkla måste betyda att jag hittat en studieteknik som fungerar. Jag har lärt mig att prioritera min tid och nu när jag bara läser 100% då känns det helt plötsligt enkelt och inte stressande. Intressant insikt måste jag säga.

Omotiverad och behöver komma vidare
Jag måste acceptera att det är som det är och göra det bästa jag kan av min situation. Det är långt kvar på vårterminen och det är många uppgifter kvar, men jag har bestämt mig för att göra det jag bara måste göra för att klara mig. Det har gått bra hittills, även om jag hela tiden kommer på mig själv med att vilja göra andra saker än att plugga. En rejäl dipp efter höstterminen. Omotiverad så det räcker och blir över och kanske en aning frustrerad över att inte komma vidare.

Framtiden känns egentligen väldigt oviss för mig, men just nu är det inget att fundera på. Jag tror att jag kommer plugga igen, men jag behöver jobba. Komma ut! Träffa människor och se något annat än mitt eget hem. Visst skulle jag mer än gärna sitta kvar här och skriva böcker hela dagarna, men så enkelt är det inte. Jag är tyvärr inte där än, men man vet aldrig vad framtiden har att ge. Lite redigering och mod behöver jag för att ens ha en möjlighet att lyckas. Just nu ska jag bara försöka klara denna termin, ta ut min examen och fira. Måste bara hitta mängder med motivation först för att komma igenom det.

Sluta gnäll och gör det du ska!
Det får bli mitt ledord denna vecka tror jag för att motivera mig själv.
Vad gör ni när motivationen försvinner helt och ni flyr bort till annat?

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Fnulan,

Jag känner igen mig i att ha tappat modet lite. Det känns som att livet har stannat upp och aldrig blir som förr igen. Det får mig att tappa motivationen... Jag förstår att det känns läskigt inför framtiden men jag är säker på att allt faller på plats <3

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Håller alla tummar för det <3 Man längtar efter att få börja leva igen <3
nouw.com/minasvarld
Madde,

Det var inte alls ett gnälligt inlägg. Det här är vad många känner just nu. Vi alla är i en bubbla som vi inte vet när vi lan ta oss ur den. Säger/ skriver man att det är skitjobbigt fast man egentligen har det bra känns det fel och hurtiga råd funkar inte alls. Jag vet 😊 Man blir bara triggad av det, och visst kämpar man för att komma vidare? Enkla saker blir svårt, och man blir oftast arg på sig själv. För mig fungerar det att göra motsatsen. Oftast något fysiskt om jag varit still mycket. Innan viruset var det bästa att sätta sig på en spinningcykel och bara köra, tyvärr är det kanske inte mest lämpligt just nu. Önskar så att jag kunde springa, men har försökt i hela mitt vuxna liv, men kan verkligen inte det. Får skicka massa energifyllda cyberkramar till dig iaf.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Träning är verkligen något jag mår väldigt bra av och jag har längtat efter att snön ska försvinna så jag kan börja springa i skogen igen. Stort tack fina du för peppen och kramarna <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Känner igen mig så mycket från när jag pluggade. I slutet tappade jag all motivation och ville bara vara klar, kunde inte glädja mig åt resultaten och en del uppgifter kändes lite meningslösa!

Men kämpa på! Det är precis som du säger - man lär sig mer än man tror ♥️

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Tack för peppen fina du <3
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Sluta gnäll och gör vad du ska så sant såå sant. Men ibland behöver man verkligen få gnälla en stund men viktigt att inte fastna i gnällandet utan gnälla av sig och sedan rycka upp sig och Ta tag i livet igen

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Det kan verkligen hjälpa att gnälla lite och ibland kan det vara bra att bryta i hop och komma igen. Livet går upp och ner och jag är helt säker på att jag kommer igenom även detta. Har kämpat mig igenom svårare saker <3
nouw.com/minasvarld
Diana Saelöen,

Nej, det var inte gnäll, bara uttryck över en frustration och känsla. Det måste vi också få skriva om och det är kanske bra att göra det också. Ibland blir min dotter också så less på studierna men jag brukar säga att vi alla hamnar k situationer när man vill byta spår och göra något annat oavsett vad man gör. Men efter ett tag brukar man hitta tillbaka och tycka det är roligt igen

nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Just nu vill jag bli klar och kunna ta in det jag faktiskt åstadkommit dessa år. Men jag hoppas att det blir roligare 😊
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Vet att det kan kännas bortkastat nör man inte riktigt har orken . Men tänk på vad långt du kommit o om du avslutar nu tex så skulle all den tiden du lagt ner bortkastad . Så hoppas för din skull att du klarar den sista biten .kämpa på 💕

minasvarld
minasvarld,
Jag krigar på och ger aldrig upp <3
nouw.com/minasvarld
Kicki,

Vilken intressant reflektion att det svåra blir enkelt till slut. Det väcker tankar hos mig om att det är viktigt att se på vår utveckling och det vi lär oss. Det är lätt att tro att inget händer.

kickiwesterberg.se
minasvarld
minasvarld,
Inlärningen sker utan att vi tänker på det. Jag trodde inte jag hade koll på något, men ändå hänger jag med 😊
nouw.com/minasvarld
Malin Lundskog,

Blir jättenyfiken på ditt manus! Jag romandebuterar till hösten med en relationsroman. Så kul!


Och när jag inte är motiverad? Då gör jag. Tar ett litet steg. Sedan ett till. Och ... kanske ett till? Små steg och att göra föder ofta motivation 😊

www.malinlundskog.se
minasvarld
minasvarld,
Stort tack för tipset! Små steg skapar till slut någonting stort ❤
nouw.com/minasvarld
Annika Andebark,

Månadsskiftet februari mars är alltid tungt. Det är som att energin är slut ... men snart, snart vänder det!!! Heja Dig

www.andebark.se
minasvarld
minasvarld,
Längtar verkligen efter det <3
nouw.com/minasvarld
Chaly,

Precis sådär är det, när man måste göra nåt annat än det man tänkte. Många har det ju så just nu, men det kanske inte är en tröst.

Vad har du pluggat för något?

www.chaly.se/
minasvarld
minasvarld,

Tidigare har jag pluggat litteraturvetenskap och nu är det kreativt skrivande och kriminologi som står på schemat. C-uppsatsen tog mycket av min energi och när jag nu bara ska plocka poängen känns det ganska meningslöst att läsa dessa kurser för jag tycker jag är klar redan.

nouw.com/minasvarld