Orden rinner iväg


Att komma bort ett tag från allt ansvar var det bästa jag kunde göra och helt plötsligt har jag en god förhoppning att allt ska lösa sig till slut. Den där känslan när man kommer hem efter att ha varit borta i två dagar och man inser att det blivit hela femton sidor text skrivet är helt magisk. Betydligt fler sidor än vad jag skrivit på flera månader och genast väcktes skrivlusten rejält.

Som jag nämnde förra veckan har jag vid skrivandet av denna roman tvingats tänka på ett annat sätt. Den första har jag skrivit på ren känsla då jag hade hela den berättelsen inom mig men denna är mer komplicerad och här gäller det att rätt sak kommer på rätt plats. Därför jobbar jag med post-it lappar denna gång för att jag ska veta vilka svängar jag ska ta och för att jag måste behålla spänningen genom berättelsen. Än så länge fungerar det riktigt bra och jag har skrivit total 11 000 ord redan och är mer än nöjd, detta tack vare att jag vetat hela tiden vad nästa kapitel ska handla om.

Det kommer att gå vägen
Just nu befinner jag mig mitt i denna skrivprocess och jag måste säga att jag saknar att bara kunna fly in i en annan värld, skapa det jag vill skapa och sedan gå vidare. Det är precis just nu jag inser varför jag gör detta och jag vill inte göra någonting annat just nu. Detta gör också att jag kan släppa på den press jag känt de senaste veckorna. På måndag ska 25% av manuset skickas in och jag känner mig lugn, det kommer att gå vägen. Jag behöver bara skriva cirka 8000 ord till för att nå mitt mål och det ska jag troligtvis klara av innan måndag. Hade någon frågat mig i torsdags om detta hade jag skrattat dem rakt i ansiktet och sagt att det inte fanns någon chans att jag skulle klara detta men jag överträffade mig själv.

Jag tänker inte gå in mer på hur skrivprocessen ser ut just nu men om ni är intresserade skriver jag gärna mer om detta längre fram. Det jag kan säga om den är att den innehåller ALLT. Glädje, rus, frustration, panik, eufori och skratt men även lite gråt. Det är med andra ord en berg- och dalbana precis som så mycket annat här i livet och i bland kan man fundera på om det är värt att utsätta sig för det. Jag kan med all sannolikhet säga att det är det, när man når sitt mål lovar jag att man känner att man kan klara av vad som helst.

Djupdyker lite till
Nu fortsätter jag mitt skrivande och har verkligen bestämt mig för att lyckas med detta manus. Hur kvaliteten är på det jag redan skrivit vet jag inte ännu då jag inte haft någon tid att läsa igenom men det viktigaste just nu är att skriva och det satsar jag på till jag nått målet. Jag dyker djupt in i min text och låter tangenterna glöda lite till. Jag vet att storyn finns där men jag vet också vilken utmaning jag står inför så det gäller att vara redo. Jag ska inte bara skriva, jag ska sedan redigera och det läskigaste av allt är att jag även ska motta respons. Men det är nyttigt och all text behöver respons för att kunna bli bättre.

Vid senaste inlämningen på en av mina kurser noterade läraren att jag har en effektiv berättarmetod som gör att man kommer nära karaktärerna och det kommer jag leva länge på ska ni veta. Jag kommer fortsätta göra min grej och hoppas att det fungerar även i framtiden. Nu fattar jag tangenterna och djupdyker in i en annan värld.

#kreativtskrivande #attskrivaenbok #blivandeförfattare

Kram Mina


Gillar