Påverkas av negativitet

Med en positiv syn på livet kan man komma långt. Det gäller bara att hantera allt det negativa som finns överallt och hitta vägarna för att undvika att hamna i de negativa fällorna.

Vi möts av tusen negativa saker varje dag och då pratar jag inte om de där stora sakerna som krig och elände. Det jag syftar på är andra människor som klagar och enbart kan se de svarta molnen och inte den blå himlen bakom.

Påverkas av negativitet
Jag har alltid haft en positiv syn på livet och har alltid försökt välja den väg som är positiv. Det har inte alltid varit lätt och det har funnits många fallgropar på vägen. Jag har kastats hit och dir för att sedan hitta tillbaka på min väg igen. Har alltid försökt tänka på att allt går över och att man inte alltid kommer att må dåligt. Det underlättar kan jag lova för jag har även provat på den andra vägen. Den väg där jag ser allt svart och bara gräver längre och längre ner tills det bara finns spillror kvar. Den jag blir då, den tycker jag inte om.

Människor runt omkring oss påverkar oss alltid. Vissa drar oss åt rätt håll medan andra gnager på vår själ. Jag ska ärligt erkänna att jag har väldigt svårt för människor som inte kan göra något annat än att gnälla. Allt är fel, livet suger och det är mest synd om dem i hela världen. Det klarar jag inte av och det får mig att falla in i deras negativitet. Att lyssna på någon som dryper av bitterhet och förakt gör mig till en dålig människa. Jag står inte ut med klagandet och jag kan inte tycka synd om alla som deltar i tävlingen om vem som har det jobbigast. Då drar jag mig undan. Varför inte försöka se det positiva? Det där som får oss att vilja kämpa vidare bara för att få skratta.

Sluta gnälla
Jag tycker inte att man ska sluta säga som det är och vara ärlig med hur man har det. Ibland kan det bara vara läge på att fundera över om man själv mår bättre av att bara skriva om eller prata om det som är negativt. Det kan vara oerhört skönt att ösa det ur sig, men tänk vad skönt det kan vara att prata om något som är bra också. Både vi själva och alla andra mår betydligt bättre att belysa det som är bra och det som faktiskt får oss att må bra.

Tänk efter själva. Hur kul är det att läsa ett blogginlägg som bara handlar om elände. Ett inlägg som bara handlar om sjukdomar, problem och ett gnällande på allt och alla. Tänk att du just den dagen inte mår riktigt bra. Hur påverkas du då av det inlägget? Eller för den delen när du pratar med någon som bara spyr galla i flera timmar. Just det kan få din egen dag att bli betydligt sämre. Så kan jag känna många gånger och jag gör mitt bästa att försöka undvika sådana situationer när jag själv inte mår riktigt bra. Alla har all rätt i världen att gnälla, det gör jag med. Däremot finns det måtta på gnället.

Släng gärna in en omtanke om någon annan. Nämn även något bra som har hänt eller varför inte bara spåra ur i drömmar som skapar positivitet. Det kan jag göra ibland när jag har en riktigt dålig dag. Jag drömmer mig bort en smula och kan tänka på vad jag ska göra när jag släpper min bok. Hur kommer det att kännas? Eller jag kan drömma mig bort till en enkel middag vid havet som jag ska göra under sommaren. Bara tanken är positiv så kan den vända det negativa. Hur skönt är det inte att prata med någon som får dig att må riktigt bra? Någon som får dig att känna ett hopp och en strävan framåt. Det är en underbar känsla och jag önskar att fler kunde tänka mer positivt. Det är inte alltid lätt, det vet jag också, men en positiv tanke räcker för att vända en riktigt dålig dag. Tänk på det!

Kram Mina


Gillar