Pressen blev för stor

Målen var tydliga och jag försökte in i det längsta. Det var för att peppa mig själv. Till slut fick jag bara acceptera att det inte gick. Det blev för mycket.

Rutiner och mål. Planera och styra upp.
Det är något jag egentligen gillar och för att utmana mig själv och ha vissa saker vissa dagar skapade jag en utmaning. Varje vecka skulle jag ta mig an denna och till en början var jag riktigt peppad. Jag är fortfarande peppad, men det blev för mycket. För uppstyrt och mallat. Tidsbestämt och stressigt. Så kunde jag inte ha det.

Pressen blev för stor
För en tid sedan kom jag på att jag skulle utmana mig själv och komma igång med mitt fotograferande igen. Till en början gick det riktigt bra och listan med utmaningar fylldes på. Tyvärr höll det inte.
Jag såg varje vecka fram emot dessa utmaningar och jag var peppad, men tiden räckte inte till. Orken tröt och till slut fick jag dåligt samvete och blev stressad. Det som skulle bli en rolig grej blev istället en belastning och pressen blev för stor.

En fotoutmaning ska vara rolig och den ska vara stimulerande. Till en början var den det, men sedan blev det bara för mycket av allt i livet och det blev alldeles för stort. Det blev för planerat, påtvingat och besvärligt. Just nu behöver jag inte det. Jag behöver bara ha det lite fritt och göra lite det som får mig att må bra. Jag behöver helt enkelt vara lite mera spontan och även om jag vill fotografera mer fungerade inte detta just nu. Därför tog jag en paus.

Kommer tillbaka
Just nu behöver jag andas. Insåg att de allra flesta utmaningarna jag tog mig för med skulle vara utomhus och där satte även vädret stopp. Det är inte roligt att fotografera hamnar, vårtecken och moln när det spöregnar och man håller på att blåsa bort. Det blev en för stor utmaning för mig och därför blev det som det blev. Däremot har jag kvar min lista och jag tänker återkomma till fotograferingen. Jag tar bilder hela tiden, men det blev för påtvingat och då mådde jag inte bra av det. Jag har lite för mycket annat att tänka på just nu och det jag trodde skulle bli energigivande blev istället energikrävande.

Att komma tillbaka till utmaningen, som jag i och för sig i vissa perioder tyckte var rolig, kommer jag att göra. När jag har lite mer energi och när inte allt annat äter upp mig och gör mig trött. En annan tid. Kanske blir det ett projekt i sommar att ta mig an allt detta.
Jag kommer tillbaka starkare och med mer energi och skaparlust längre fram helt enkelt. Bilder är en del av mitt liv och jag måste bara finna harmonin och glädjen i att fotografera igen. Att pressa sig själv till det är aldrig en bra idé.

Jag har lovat mig själv att jag inte ska pressa mig själv i allt och det tänker jag inte göra med detta heller. Kanske det slinker in någon spontan utmaning här framöver tills jag samlat krafterna. Kommer den spontant finns det ingen press och det fungerar utmärkt för mig just nu.

Trevlig helg alla fina!

Gillar

Kommentarer