Rain Man och bubbel

Tänk att det oplanerade alltid blir bäst. Det man inte går och längtar efter i flera veckor utan det som bestäms med kort varsel och som saknar förväntningar. Inga förhoppningar om något utan bara ett öppet sinne.

Det började med en fråga om att ses i helgen och slutade med en riktigt grym kväll. Mer av sånt i livet är precis vad man behöver.

Rain Man och bubbel
Med bara den äldsta dottern hemma kände jag för att göra något kul under helgen för min egen skull. Frågade en vän om vi skulle ses och sedan ledde det ena till det andra. Av en slump fick vi tag på biljetter för att se Rain Man på Oscarsteatern på bästa platserna och sedan blev det bara som det blev. Teatern var fantastisk och vilka skådespelare. Robert Gustafsson som Raymond var imponerande och det blev både skratt och allvar. Kemin mellan Jonas Karlsson och Gustafsson var riktigt bra och det blev en trevlig upplevelse. Har man sett filmen innan känner man redan till handlingen, men det spelade inte så stor roll. Det var lika bra ändå och så kul att unna sig lite finkultur spontant. Får ni möjligheten att se föreställning så ta chansen.

Efter att ha både skrattat och berörts av föreställningen kände vi för att piggna till en aning. Kanske inte den bästa uppladdningen för en festkväll, men det löste sig efter ett tag när bubblet slank ner. Vi tog hissen upp till åttonde våningen på Scandic Continental och där var stämningen på topp. Skratt, stoj och socialt umgänge, precis vad man saknat under en längre tid.

Skratten är det bästa
Att först njuta av lite finkultur och sedan barhäng med en kär vän blev en riktig kanonkväll. En kväll jag verkligen behövde och som jag gärna unnar mig oftare. Tänk att bara kunna sitta och prata med någon man känt nästa hela livet. Någon som man träffar allt för sällan, men när man väl ses känns det som igår. Man kan vara sig själv fullt ut och bara spåra ur i diskussioner om längd och om det verkligen är så viktig. Att bara kunna skratta för att situationen i livet är som den är och bara känna sig levande för en stund.

Oerhört viktigt kände jag och jag tror inte jag skrattat lika mycket på länge. Den där frågan om att bara ses i helgen blev en helkväll som jag verkligen behövde. En kväll att bara kunna tänka på mig själv och bara få vara JAG för en stund. Underbart är det ord som får beskriva kvällen och jag tror det blir fler sådana kvällar framöver. Rain Man, bubbel och skratt, vem behöver inte det? Ska bli kul att se vad vi hittar på för roligheter nästa gång.

Kram Mina


Gillar