Redigeringsmaraton i dagarna två

Vad ska man säga om denna helg? Den var helt oplanerad och tänk vad mycket jag fick gjort. Ändå känns det inte som att jag gjort någonting.

Ett maraton är långt och kanske kan detta inte kallas för just det, men timmarna gick och jag är helnöjd. Maraton eller inte, men det varade i två dagar.

Redigeringsmaraton i dagarna två
Länge har det vilat igen, men denna oplanerade helg blev ett stort steg framåt. Det hela började med att jag skulle redigera en uppgift som skulle lämnas in i skolan. Den gjorde klart och skickades in och sedan tänkte jag ta några kapitel och redigera. Det kändes som att det var dags att komma igång igen, men jag hade inte riktigt räknat med ett redigeringsmaraton i dagarna två.

Skrivlusten är stor just nu och även om redigering inte innebär att skriva massor så är det riktigt kul. Eller kul och kul. Kan ärligt erkänna att jag föredrar det där skrivandet då man får skapa allt från grunden, men utan redigering kommer man ingenstans. Den är nödvändig och just denna helg måste jag ha gillat det. Berättelsen är inne i ett väldigt spännande skede och även om jag kan berättelsen utan och innan så är det ändå intressant att se hur jag har byggt upp det. Det är intressant att få ändra saker för att göra det bättre och lägga till saker för att göra det mer spännande. Efter denna helgs maraton kom jag väldigt långt-

Bestämde mig för en sak
När jag började redigeringen tänkte jag mig att jag tar tre kapitel så har jag de gjorda. Sedan gick det av bara farten och jag fick spendera nästan hela helgen tillsammans med Johanna och hennes öde. Hon håller på att spricka av alla problem snart och även om berättelsen är tuff så är det roliga att jobba med. Min lärare som gav mig respons kommenterade mitt manus genom att säga att det blir aldrig tråkigt för det händer saker hela tiden. Precias vad jag vill.

När jag nu sitter här efter mitt redigeringsmaraton är jag riktigt nöjd. Det blev hela 13 kapitel redigerat och jag börjar nu närma mig den kritiska punkten i berättelsen. Den punkt då allt ställs på sin spets.
Jag är riktigt nöjd efter denna helg och jag tog verkligen vara på den tid jag fick. Skrivit om och raderat. Skrivit till och ändrat. Precis som det ska vara. Bär med mig den 13 kapitlen som jag redigerat med vetskapen att jag kommer behöva göra om samma resa flera gånger igen för att få det så bra som möjligt. Just den hör sköna känslan bär jag med mig i dag och längtar till nästa gång det är dags för redigeringen. Det kommer ske snart kan jag lova.


Kram Mina


Gillar