Respons att bygga vidare på

De bästa lärdomarna man får är genom att utmana sig själv. Våga göra något som man är rädd för eller dela något som man skrivit eller gjort. Tänk om man blir sågad eller ingen tycker om det? Tänk om man faktiskt gjort något bra.

Att våga för att vinna brukar det heta och genom åren på flera skrivkurser har jag lärt mig att ta den respons jag får. Bra eller dålig. Det är det enda sättet att bli bättre på någonting.

Respons att bygga vidare på
Vårens andra inlämning är avslutad och när den väl var inlämnad
släppte jag den helt och gjorde annat. Det var responser till andra som skulle göras och sedan var det bara att vänta på att få veta hur min text var. Varje gång får vi respons från de andra i gruppen och det brukar vara fyra responser jag får motta. Den viktigaste däremot är från handledaren. Bar med mig responsen från föregående inlämning och var stärkt av den, men när denna kom visste jag inte hur jag skulle ta emot den.

Att få läsa ord som att man lockar till vidare läsning, är skicklig på att bygga upp spänningen och modig som vågar skriva om så jobbiga saker. Jag vet att det är starka scener i berättelsen och just denna inlämning innehöll både misshandel och våldtäkt. Tufft att skriva och tufft att läsa, men välbehövligt för min story. Att få den responsen från min handledare och även från flera kurskamrater är något att bygga vidare på. Något att ta till sig för att faktiskt förstå att något jag gör är rätt.

Kunna hantera både bra och dåligt
I kommentaren på inlämningen fanns även konstruktiv kritik som jag bär med mig och tar till mig. Min text är långt i från perfekt och jag har precis inlett ett stort redigeringsarbete där jag hoppas kunna använda allt detta. Responsen gör mig taggad på att fortsätta och att få ta del av att man skapat något som lockar till vidare läsning är fantastiskt. Stärkande och motiverande i en ensam process som skrivandet ändå är. Jag är min egen största kritiker och har lätt för att såga mig själv. Har blivit bättre på att ta både det bra och dåliga för att vända det till något ännu bättre.

Det är precis så det ska vara. Utmana sig själv för att bli bättre och ta till sig vad läsare egentligen tycker. Både handledare och kurskamrater för de alla är läsare och kan bidra med något allihop. Det handlar aldrig om att bli sågad och att få veta vad andra tycker är lärorikt. Andra människor kan lära oss mycket och med detta vill jag bara fortsätta. Jag vill skriva om, jag vill ändra och jag vill behålla det som faktiskt blivit riktigt bra. Att få läsa att jag är bra på att bygga upp spänning och gestalta svåra händelser bra är något som värmer mitt hjärta. Nu är det bara att jobba vidare för att bli ännu bättre. Så TAGGAD!


Kram Mina


Gillar