Saker jag MÅSTE göra i sommar

Sommar, sommar, sommar!
Bästa årstiden på hela året är här och det finns mängder med saker som jag vill göra. Bada, sola, fika, träffa vänner, resa, vila och en rad andra saker som bara MÅSTE göras under sommaren. Frågan är bara vad som är viktigast!

När sommaren kommer då spritter det i kroppen och man vill vara ute. Sitta och svettas i solens gass, läsa en bok, känna vinden i håret och bara finnas till för en stund på en vacker plats. Sommaren är en tid för vila och ro, men jag känner att sommaren är den årstid då jag lever som allra mest. I år är inget undantag.

Saker jag MÅSTE göra i sommar
Jag tror inte att man kan göra en komplett lista och checka av den sedan, för då blir det bara en stress att hinna med allt. I stället har jag funderat på saker jag absolut inte får missa och saker som jag bara måste få uppleva. Det är inte hela världen om jag inte hinner allt eller om det bara inte blir av. Jag vill ändå tänka på saker som får mig att må bra och saker som jag verkligen vill göra nu under sommaren. Vissa saker är självklara för mig och något jag gör varje sommar, medan andra saker är något jag länge velat men inte fått till.

Ordet MÅSTE är stort, men i detta sammanhang kommer det att tas med en nypa salt. I stället ska det bli en rad roliga saker jag verkligen vill göra som får mig att leva lite extra. Saker som förgyller dagarna och får sommaren att bli lite extra mysig och roliga. Det handlar om att skapa minnen man kan leva på länge.
Jag skulle kunna skriva hur många saker som helst här, men jag plockar ut de allra bästa.

* Njuta av solnedgången
Ett måste varje sommar och klarar man av soluppgångarna också är det bara en bonus. Svårt för mig som är morgontrött bara.

* Picknick på Kungliga Djurgården
Ta en promenad runt ön och sedan sätta sig ner i gräset och breda ut picknickfilten. Helt klart en favorit på sommaren.

* Äta chokladdoppad mjukglass
Ett måste på sommaren. Kladdigt, men oj så gott det är!

* Göra fotoutflykter
Jag behöver mera fotografering i mitt liv. Att packa väskan och bara bege sig ut för att fotografera är en av de roligaste sakerna jag vet. Önskar att jag kunde ägna en hela sommar åt det på olika platser.

* Besöka en eller flera öar i Stockholms skärgård
Under en livstid kommer man antagligen aldrig hinna besöka alla. Det finns mängder med guldkorn och med detta menar jag inte de öar som ligger närmast där jag bor. Jag vill ta båten till en ö och bara vara där i lugnet. Ska bli kul att se vilka ö det kan bli i år.

* Ta en roadtrip genom Sverige
Älskar att besöka nya ställen och det är så mysigt att bara sätta sig i bilen och ta en tur.

* Fika på klipporna
Att sitta på klipporna vid havet är helt fantastiskt och något jag gärna gör. Hoppas på många sådana tillfällen i sommar där man kan utforska nya ställen och nara njuta av en god fika eller kanske en härlig picknick.

* Läsa böcker i solen
Ett måste varje sommar och min läsning har varit bristfällig en längre tid nu. Sommaren är då jag läser mest och jag hoppas få många stunder i solen med alla mina olästa pärlor.

* Dricka bubbel på en takbar
Blicka ut över taken på staden och bara njuta av utsikten. Föra ett samtal med en vän och bara njuta i värmen av ett glas bubbel. När drar vi?

* Besöka Gröna Lund
Förra sommaren var det stängt, men denna sommaren måste vi verkligen dit. Gillar miljön och att åka karuseller är inte helt fel det heller.

Tankarna om sommaren är många och som jag nämnde innan skulle jag kunna göra listan hur lång som helst. Bada i havet, uteserveringar, sena kvällar på balkongen och på altanen, plocka blommor, hänga på bryggor och besöka parker i vår vackra huvudstad. Upptäcka nya platser och gator jag inte tidigare sett och försöka njuta så mycket som möjligt. Jag hoppas på en och annan kubbmatch, träning ute, kortspel på kvällskvisten och att se grönskan växa och kanske ge oss lite grönsaker att skörda.

Så många förväntningar och jag ser fram emot allt med glädje. Sommaren blir vad vi gör den till och det är bara vi själva som styr oss åt ett visst håll. Jag skulle kunna lägga till alla resor jag vill göra, men de får komma som en bonus om nu någon av dem skulle bli av. En sommar i Sverige är vad det blir och en sommar i Stockholm. Håller tummarna för att den blir helt fantastik!


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

fighterwomen85
fighterwomen85,

Det var många saker på din lista som hör din sommar till 😅. Men härliga såna 😃

nouw.com/fighterwomen85
minasvarld
minasvarld,
Hoppas kunna ta mig an flera av dem <3
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Härliga måsten. Då det gäller bubbel på en takbar anmäler jag mig som frivillig. Jag älskar verkligen det. Står på min todo för sommaren också. Måste bara dra med min man nu,

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Synd att vi bor så långt i från varandra, annars hade vi setts på takbaren <3
nouw.com/minasvarld
Carolina,

Låter super mysigt! Jag har faktiskt gjort en lista, men känner inget måste att få den i bockad, utan en påminnelse de dagar man inte är lika påhittig. Hoppas att du får en fin sommar! ☺

knaset.com
minasvarld
minasvarld,
Tack detsamma <3
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Tycker dina "måsten" låter precis som mina, så jag hänger på 😊

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Visst är de härliga <3
nouw.com/minasvarld
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Det där låter ju supermysigt =) härliga bilder =) . jag kallar dom mål i sommar =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
Ja, blir de inte av är det inte hela världen 😊
nouw.com/minasvarld
Elina,

Vilken härliga lista med saker du inte vill missa under sommaren. Måsten kan lätt bli stressande men de har sakerna ger ju mycket njutning i sig 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Precis 😊 saker som man mår bra av måste man bra av är viktigt
nouw.com/minasvarld

Härliga saker du vill göra. Samt skönt att inte ha måsten utan istället vill göra, det sänker kravet.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
Så är det verkligen 😊
nouw.com/minasvarld
corkystyle
corkystyle,

Härliga saker du ska göra i sommar. Själv skulle jag också vilja besöka Stockholm skärgård. Jag själv kan ej äta mjukglass för är laktosintolerant och de finns inte laktosfri mjukglass. Läsa böcker ska jag också göra. Hoppas din sommar blir bra.

nouw.com/corkystyle
minasvarld
minasvarld,
Mjukglass är så gott och det är trist att den inte göra lakosfri
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Oh flera av punkterna kan jag också tänka mig många härliga sommartillfällen. Jag tycker också om att åka med bilen och besöka nya smultronställen

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Det är så mysigt och man kan bli så glatt överraskad över att göra sådan saker
nouw.com/minasvarld
michelle
,

härligt med en lista för sommaren. jag tar nog sommaren oxh dagarna som det kommer. men det är ju bra med planer oxå 😊

minasvarld
minasvarld,
Skönt att ta det som det kommer <3
nouw.com/minasvarld