Samma sak varje dag

Livet börjar kännas en aningens slentrianmässigt och det är inte riktigt min grej. Dag ut och dag in. Samma sak varje dag. Läsa text, ändra och läsa igen. När ska det ta slut?

Tredje veckan med redigeringsarbete har inletts och det känns som att jag kan den där texten utantill snart. Trettio sidor text. Trettio sidor ord. Trettio sidor som jag skriver om. Skriver om igen och till slut ändrar lite till. Jag borde vara van detta för redigering är en stor del av det textarbete jag håller på med hela tiden men detta börjar blir tråkigt.

Tröttnat en aning
Allt i mitt liv just nu handlar om detta. Varje dag är likadan och det passar mig inte alls. Jag har börjat drömma om äventyr och att bara kunna gå utanför dörren för att göra något annat känns som en välsignelse.
Sista tiden har det tyvärr inte blivit mycket av det bara. Det blir mycket sittande framför datorn och pauserna blir inte många men jag kan lova att jag ser ett ljus i tunneln. Hoppas bara inte att det är tåget som kommer.

Jag känner mig tjatig. Jag känner mig trist och jag längtar ut.
När allt detta är klart då ska jag leva, så gott det går under en pandemi. Är det något jag lovat mig själv är det att inte skriva om denna pandemi här i någon större utsträckning för den tär på mig för mycket ändå. Det börjar däremot att bli jobbigt att alla dagar är likadana. Jag vill ut, jag vill uppleva saker och jag vill bara leva.

Ljuset finns där, jag måste bara se det
På söndagar när jag gör min positiva lista försöker jag verkligen att inte tänka på detta. Jag vill vara positiv och har lovat mig själv att jag ska vara det. Därför tänker jag inte låta denna tristess få förstöra för mig. Vissa dagar är riktigt tuffa. De enda människorna jag träffar är familjen och jag saknar det sociala umgänget alldeles för mycket vissa dagar. Kommer på mig själv med att prata hål i huvudet på människor jag möter på affären som jag känner och jag vet att detta måste få ett slut.

Denna vecka ska jag lämna in den slutgiltiga versionen av uppsatsen och det ska bli oerhört skönt att slippa den sedan. Det är en hel del redigeringsarbete kvar och jag är helt less på den, men jag måste igenom detta för att finna ljuset. Det finns där och jag vet det. Jag lovade mig själv att fira om jag överlevde detta och visst kommer jag att överleva. Jag kanske behöver vila ett tag efter detta för att komma igen, men det kommer att gå bra. Jag känner mig trots mitt gnäll positiv och nu börjar jag se fram emot andra saker. Nya kurser. Färdigställande av manuset till romanen och förhoppningsvis annat som tar mig bort från studierna för ett tag.

Det finns mycket jag vill göra och uppleva. Just nu är det svårt, men vi måste tro på en bättre tid längre fram. en tid där vi kan mötas igen. En tid att får uppleva nya saker. Jag börjar nästan sakna den där tiden då kalendern var överfull med aktiviteter som jag inte riktigt orkade med. Jag tror att jag fungerar bäst då. När livet rullar på och man kan längta efter lite lugn och ro. Detta stiltje och denna tristess fungerar inte alls för mig.


Gillar

Kommentarer

Yasminegill
Yasminegill,

Det låter faktist jobbigt❤ hoppas du blir nöjd med uppsatsen kram ❤

nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,

Det börjar bli riktigt tufft, men snart är det över.

nouw.com/minasvarld