Samma ställe, två årstider

Tänk att samma ställe kan vara olika för varje gång man är där. Man går där på sin promenad och kanske inte reflekterar över vad som finns runt omkring. Det är först när man verkligen tittat noga som man ser skillnaderna.

Jag har en runda i skogen jag gått flera hundra gånger. Jag har passerat samma jordkällare, samma träd och samma omgivning så många gånger. Med musik i öronen eller kanske en podcast. I sällskap under ett samtal om livet eller bara helt ensam med mina egna tankar. Samma runda. Samma ställe, men helt olika.

Höst och vinter
Det har varit vår. Det har varit sommar. Letar jag tillräckligt mycket kan jag hitta alla årstiderna.
När jag senaste gick min runda i skogen var skogen täckt av snö och jag gick på en upptrampad stig. Jag var fullt fokuserad på att fotografera min vinterpromenad i solen och tänkte egentligen inte på vad jag fotograferade. Jag såg det vackra ljuset glittra sig i snön och jag fångade ögonblicket. Det jag inte tänkte på är just att jag gått där så många gånger och aldrig riktigt tänkt på hur det egentligen ser ut.

Samma sväng och samma backe, men ingenting är det samma.
Det var först när jag kom hem efter min vinterpromenad för någon vecka sedan som jag tittade på bilderna och tänkte att jag borde ha många bilder just därifrån. Letade igenom den mängd bilder jag har i datorn och hittade en annan bild som är tagen på precis samma plats med precis samma motiv, men en annan årstid.

Tänkt fotoutmaning
Först tänkte jag att det är en perfekt fotoutmaning att göra under ett helt år för att fånga alla årstider, men eftersom jag är en alldeles för otålig människa kan jag inte vänta så länge. Letar jag tillräckligt mycket kanske jag redan har bilder från samma ställe under de andra årstiderna också, men just nu får jag nöja mig med dessa.

Det som slår mig mest när jag jämför bilderna är färgerna.
Vinkeln är inte exakt den samma, men det spelar ingen roll. Platsen och träden är de samma och vägen svänger hur vi än vänder oss. Den ena är avskalad och färglös medan den andra innehåller en färgexplosion.
Jag ska inte bli alltför noggrann i min beskrivning här eller bli allt för filosofisk.
Det jag egentligen vill visa är hur olika en plats kan vara bara av att förflytta sig mellan årstiderna.
Kanske ska jag tänka på detta när jag går där nästa gång och försöka fånga både våren och sommaren.
Det är nämligen en härlig plats att gå på och att ha naturen så nära där man bor är riktigt rogivande.

Har ni också en sådan där plats ni gått många gånger utan att egentligen stanna och titta hur den egentligen förändras genom årstiderna?


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Vilken otrolig vacker plats. Du har fångat det vackra helt perfekt. Hade en alle jag vill fotografera under fyra årstider men jag kom inteigenom alla årstider för jag glömde bort att köra dit.

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3 Alléer är så vackra och något jag gärna fotograferar.
nouw.com/minasvarld
Marlene,

OJ, så fint! Vi har gått samma promenad i ett år nu och följer hur årstiderna växlar. Lite kul, men jag hade hellre haft sommar året om 😊

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Föredrar helt klart sommaren <3
nouw.com/minasvarld
Diana Saelöen,

Otroligt fascinerande med naturens påverkan på de platser vi känner och älskar, den föränderligheten gör att man fortsätter att älska platsen. Kul med en sådan fotoutmaning som verkligen visar det.

nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Det är riktigt kul att se hur det förändras. Jag var på en plats i dag jag besökte för två veckor sedan och mycket har förändras på en väldigt kort tid.
nouw.com/minasvarld
LouiseEdling
LouiseEdling,
minasvarld
minasvarld,
Yasminegill
Yasminegill,

Åhhh 2 fina bilder , älskar att se hur det förändrats. Fånga våren när den kommer 😍

nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Ja, jag ska försöka göra det också. Platsen ligger nära och jag måste bara komma ihåg det 😉
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Ohh fint att fånga bilder på samma ställe och för oss som är fotointresserade så kan man ju också försöka hitta samma vinkel exakt med som du gjort =D

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Det är häftigt att se skillnaderna även om det är samma vinkel 😊 Lockar till att se flera platser på samma sätt
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Det kan vara en jättestor skillnad. Mitt projekt med söndagsbilden är inspirerad av det. få se förändringarna från samma plats.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Måste vara riktigt kul att se skillnaden varje vecka <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Min standardrunda förändras också mycket under årstiderna och det är så vackert! Men det är precis som du säger, man lägger inte alltid märke till det. Det låter som en riktigt rolig fotoutmaning 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Den tar tid för att fånga all årstiderna, men den är riktigt rolig.
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Jättefina bilder 😊 det där e så konstigt att det kan swischa från vinter ltill vår ganska snabbt . Det är konstigt att jorden är rund o man går på samma vägar o ändå så snurrar det fast det inte känns som det ^^

minasvarld
minasvarld,
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Vad härligt att få se samma ställe fast helt oliak årstider! Tänk att det kan se så annorulunda ut ändå med bara lite snö! Vilken rolig ide att göra så, att lägga upp olika årstider på samma ställe. Det finns så många ställen som man går på i olika årstider men inte tänker på skillnaden utseendemässigt. Måste helt klart göra som dig och fota för att se förvandlingen. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
minasvarld
minasvarld,
Det är en rolig utmaning att göra. Jag tänkte försöka komma i håg det nu under våren och sommaren också . Många kramar <3
nouw.com/minasvarld