Skärgårdslunch och midsommarsol

Det spontana som jag påbörjade redan under torsdagen fortsatte även under midsommar. Efter en mysig kväll på balkongen med en vän var midsommarafton oplanerad för min del, men den slutade med en rad spontana beslut som gjorde den riktigt bra.

Ibland är det skönt att inte planera sönder allt man ska göra utan bara få vakna på morgonen och titta ut genom fönstret för att bestämma hur dagen ska se ut. Det är sällan livet ser ut så och just denna helg kändes det skönt att bara ta dagen som den kom. Det som startade lite hackigt blev bättre som tur var.

Skärgårdslunch och midsommarsol
Egentligen är jag en planeringsmänniska som gillar att ha en välfylld kalender med saker att göra. Det stimulerar mig och gör så att jag slipper bli rastlös och sista tiden har varit raka motsatsen. Jag visste att midsommarafton var oplanerad och egentligen spelade det ingen roll. Det enda jag visste var att jag inte bara ville sitta hemma och uggla hela dagen. Just nu har jag svårt att ta mig för med saker och när jag vaknade på morgonen kändes det som att det kunde kvitta.

Som tur var tog vi tag i saker och det slutade med en spontan skärgårdslunch på Ankaret på Dalarö. Rökt lax med färskpotatis och sås tillsammans med döttrarna gjorde min midsommarafton helt perfekt. Eftersom äldsta dottern skulle iväg på annat under kvällen var det lika bra att passa på och få lite tid tillsammans med henne. Vid strosade runt vid vattnet, begrundade havet och bara njöt en stund i solen. Njöt av god mat och trevligt sällskap och det var den bästa starten på dagen jag kunde tänka mig. När vi var klara där togs nästa spontana beslut som gjorde att dagen fortsatte på bästa sätt.

Barnens midsommar
Hastigt bestämde jag mig för att tacka för inbjudan och jag och yngsta dottern vände hemma i dörren för nästa tripp. Äldsta dottern drog i väg på sitt och vi drog hem till en kompis för att fortsätta vårt midsommarfirande. Där blev det lek, grillbuffé och många skratt, precis vad jag behövde. Det hela avslutades med en bärig efterrätt som fick sätta punkt för dagen, eller egentligen inte.

Eftersom det var barnens midsommar och efter all lek under kvällen såg man hur trötta de var, men en sak återstod. Vattenkriget! Själv fegade jag ur och höll mig inomhus, men vattenkriget blev skrattfyllt och sedan när alla var blöta blev det dags att åka hem. Jag tror yngsta dottern pratade konstant i bilen på vägen hem och jag kunde bara le. Hon fick en toppen dag, äldsta dottern hade haft en riktigt fin kväll med sin kille och jag som mamma var nöjd efter dagen. Först få umgås med sina barn och sedan få sitta och prata med roliga människor under kvällen. Det blir väl inte bättre än så.

Skulle jag däremot summera midsommarafton skulle jag benämna det med alla mat vi åt. Först en riktigt god lunch på Dalarö och sedan både grillbuffé och en maffig efterrätt. En härlig midsommar helt enkelt.


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Jag är också en planerare men håller med om att det är så skönt att ibland bara få vara spontan och faktiskt ta det som det kommer bara. Hade en sån dag förra veckan och jag var så lugn den dagen. Vi hade också vattenkrig med barnen igår, så kul att se deras glädje 😊 Härligt med en lyckad midsommar med mycket mat

evahle.se
minasvarld
minasvarld,
Det är en skön känsla att ta det som det kommer 😊
nouw.com/minasvarld
jessica,

men vilken mysig midsommar ni fick, och grillat också så underbart. jag gillar också när jag har lite saker inplanerat det liksom kickar igång en mer , dock för min del ska det vara lite balans på det, för råkar ja planera för mycket blir ja bara stressad av allt och det slutar med att ja ställer in en massa istället haha. XD <3

nouw.com/jessiekaos
minasvarld
minasvarld,
Jag är också så. Lagom är alltid bäst <3
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Låter som en kanondag!

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,

Så härligt det låter, det väldigt gott med maten också. Kan förstå att det var tacksamt för barnen, och det där med att tonåringarna gör sitt är ju samma här. Tycker det är jättefint att de kan göra saker som de vill 😀.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
Ja, de behöver få känna en frihet utan oss 😉
nouw.com/minasvarld
Kamillas ,

Skärgården är vacker att vara i på sommaren och så härligt tycker jag. Jag har två turer inplanerat i sommar. En midsommar helt i mm. Smak hade du

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Underbart! Några besök i skärgården måste det bli varje sommar.
nouw.com/minasvarld
michelle
,

ja alltså jag har heller inte orkat ta midsommar som planerat men drt är bättre o ta saker som det kommer , det blir mer bättre då och inte allt blir så överskattat

minasvarld
minasvarld,
Det är faktiskt skönt
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Så härligt det låter att vara tillsammans med ena dottern och träffa vänner och bara skratta loss precis vad man behöver emellanåt, så härliga bilder med

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Ja, det var välbehövligt.
nouw.com/minasvarld