Skön fredagskänsla

Fredagar har för mig alltid varit en favoritdag. Arbetsveckan är över och det lämna tid för avkoppling. Det skapar en skön känsla att få släppa allvaret och bara vara för en stund. Den fredagskänsla jag kände i går har jag inte känt på länge.

Visst är det redan lördag i dag, men jag måste ändå få beskriva den fredagskänsla jag upplevde i går. En skön känsla som bara skapade ett välbehag i kroppen. Tänk att jag kan känna den känslan igen.

Skön fredagskänsla
Efter en tuff arbetsvecka och mängder med tider att passa landade jag hemma i köket. Middagen skulle förberedas och jag hade bjudit över en vän och hennes dotter. Maten var planerad och jag började med att ta en lång dusch innan jag intog köksbestyren. Då hände det något, något jag inte känt på länge och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

En skön fredagskänsla spred sig i mig och jag njöt. Musiken strömmade ut ur högtalarna, jag hällde upp ett glas rödvin och marinerade kyckling. Vispade grädde, smälte choklad och gjorde chokladmousse. En välplanerad middag föll på plats och jag sippade på mitt vin medan jag sjöng med i musiken. Dansade när jag kände för det och alla lyckokänslor kom på en gång. Vilken känsla och vilken upptäckt. Yngsta dottern kom ut i köket flera gånger och hjälpte till och jag tror att även hon tyckte det var kul. Hennes mamma kunde äntligen skratta igen och bara njuta av en helt vanlig fredagskväll.

Slut med tårar
Allt för länge har livet varit tufft och jag lovar att berätta när jag är redo för det. Just nu vill jag bara leva på den där fredagskänslan jag kände där i köket. Det var som om en del av mig kom tillbaka och jag kunde njuta av att bara få vara. Laga mat, duka och invänta gästerna. Efter att ha fällt alldeles för många tårar de senaste åren behöver jag få känna att det är slut med tårar. Här och nu bestämmer jag det.

I stället ska den där fredagskänslan få följa med mig. Att känna att man kan slappna av och njuta av stunden. Låt den där sköna känslan få sitta i och göra så att jag kan njuta av saker igen, även om det bara är en stund där maten ska lagas. Resten av kvällen skapade även det en skön känsla. Att kunna få umgås med vänner man inte sett på länge och bara kunna sitta och prata. Mera sånt i livet. Mer glädje och kanske även lite sång och dans i köket på fredagar.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer