Skrivkramp och tidsbrist

Förändringarna och tankarna är många men de tar tid att genomföra men någonstans måste man börja och även om det inte blir bra direkt så måste man ha lite tålamod. Vart ska jag få det i från?

Det hackar i livet skulle man kunna säga och det blir inte riktigt som jag tänkt mig någon gång just nu men jag kämpar på. Kämpar mot utmattningen och försöker hålla den borta men vissa dagar slukar den mig och jag blir livrädd för att halka tillbaka igen. När man ställs inför det spelar det inte så stor roll hur mycket man lärt sig om sig själv och vilka verktyg man fått för ingenting hjälper. Bryt i hop och kom tillbaka har fått blir mitt mantra den senaste tiden men mitt i allt vägrar jag ge upp, för jag är en envis person som vägrar att göra det.

Skrivkramp suger
Problemet i allt detta är att det inte bara är här på bloggen som jag lyser med min frånvaro utan i från livet i stort skulle jag kunna säga men nu vill jag ändra på det. Allt detta har gett mig en enorm skrivkramp och när jag varje dag förra veckan började skriva ett inlägg så gick det bara inte, hjärnan fungerade inte och jag la ner. Har man absolut ingenting att skriva om så kan man lika gärna strunta i det men vad ska man göra om det bästa man vet är att skriva och man inte klarar av det?

Jag har läst mycket om skrivkramp och sätt att komma ur det och det komiska i det hela är att det som fungerar är att skriva i alla fall. Skriva sig ur en skrivkramp kan låta hur dumt som helst men det hjälper jag lovar. Det man skriver just då är inte mycket att ha och kommer antagligen aldrig någonsin att kunna användas men vad spelar det för roll för suget efter att skriva bättre ökar och till slut sitter man där i ett flow och kan inte sluta. Dit vill jag komma just nu för jag vet hur bra jag mår av att befinna mig just där.

Inlämning på fredag men även på måndag
Tidsbristen är det som gör mig stressad just nu och på något vis måste jag komma över det för att lyckas. Jag har en inlämning på fredag och där handlar det om att presentera sitt manusutkast och få det godkänt för att sedan kunna skriva manuset. Ska erkänna att jag kommit en bit men det är en bra bit kvar och vissa delar känner jag mig riktigt osäker på men jag tror att det ska lösa sig innan fredag. På måndag däremot ska första delen av berättelsen i den andra kursen vara skriven och det jag började att skriva på går inte att använda för det är så dåligt. Trodde nästan jag helt tappat förmågan att skriva en berättelsen men om jag bara jobbar lite mer på att tro på min egen förmåga så ska det kanske fungera bättre.

Hur ska jag annars kunna lämna in 10 sidor nyskriven text som någon annan ska läsa utan att trötta efter tre meningar?
Jag har en bra berättelse på gång det vet jag men jag måste bara komma i gång för att det ska flyta, för när jag väl kommer in i skrivandet kan ingenting stoppa mig. I dag ska jag därför försöka hitta den där förmågan som jag vet finns där inom mig och jag ska banne mig klara detta, trots alla mina tvivel om att jag ska orka detta.

Jag ska skriva i dag, oavsett hur det går och hur kvaliteten blir på det jag skriver för kanske kan jag komma ur denna eländiga skrivkramp och komma ut på andra sidan med ett leende på läpparna och en tro på mig själv.

#kreativtskrivande #skrivblogg #skrivkramp #personligblogg

Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,
Ja älskar att skriva, men att skriva under press får min hjärna att verkligen låsa sig själv. Ja tror på dig, viktigt med många pauser istället för att maraton skriva 😊 nouw.com/seagullcrying
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du ❤ på något sätt ska det gå. nouw.com/minasvarld
ineees
ineees,
Jag tror på dig, du löser det här! Skrivkramp är jobbigt. För min del, (skriver också), kan det ibland handla om att man inte riktigt är i kontakt med sig själv. Träna och yoga brukar hjälpa för att hamna i rätt sinnesstämning och få in "flowet" igen. Kram❤️nouw.com/ineees
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3
Tror det är just det som är problemet, just att jag saknar kontakten med mig själv. Jag har storyn i huvet men hjärnan är för trött för att kunna jobba ordentligt och då händer inget. Tack för bra tips <3 Kram
nouw.com/minasvarld
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229