Skrivlivet fortsätter


Jag har varit dålig på att uppdatera här men det händer så mycket i livet och i samhället just nu. Saker som tar tid att ta sig igenom men även saker som jag inte kan förstå. Händelser som kräver tid och engagemang men även sådant som jag bara vill försöka reda ut men inte vet hur jag ska göra. Men vet ni vad?! Jag ska inte skriva om varken corona eller övriga saker som händer i mitt liv, jag tänkte i stället skriva om mina studier och hur det går med mitt manusprojekt.

En fjärdedel och lite till
För några veckor sedan nådde jag en stor milstolpe i mitt projekt och kunde då lämna in 25% av mitt tänka råmanus. Ett manus som jag hade svårt att komma igång med men när jag väl gjorde det så lyckades jag skriva 19 000 ord på en vecka. Detta gjorde mig enormt stolt och viljan att fortsätta fanns där. Jag har planerat scener, kapitel och handling så gott det går och nu fortsätter jag skriva. Det har gått lite trögt men jag har trots allt fortsatt och kommer göra det tills jag blir klar.

Nästa inlämning är om några dagar och jag kan med stolthet säga att jag skrivit 25 % till. Ni ska veta att jag haft så många tvivel på att jag ens ska kunna skriva något just nu och med tanke på allt skit jag ska bära hela tiden trodde jag att jag tänkte ge upp. I bland kan man i och för sig undra då livet spelar mig ett spratt hela tiden och tiden försvinner till annat. Men har jag bestämt mig för något så tänker jag inte ge upp i första taget och inte denna gång heller. Jag vet att jag har en bra plan och en berättelse att få ur mig och det ska jag klara av.

Halvtid men ingen vila
Att jag lyckats skriva 50% av mitt råmanus på en månad gör mig mer än stolt och det får mig att vilja sträva vidare för att nå mitt mål. För en månad sedan när jag satt där och knappt kunde skriva någonting trodde jag inte ens att detta var möjligt. När jag nu sitter här med halva manuset klart och det bästa att skriva kvar så vill jag inte göra något annat.
Jag har en del planering kvar att göra men det kommer inte att bli några problem hoppas jag. Mer taggad än någonsin känner jag mig och jag tror att jag kan ro detta i land.

Nästa inlämning är om en månad och då ska jag vara klar med 75% av manuset.
Det känns helt galet att jag ska lyckas med detta men tron finns där och nu gäller det bara att hitta energin som försvunnit i allt annat jobbigt jag tvingats ta hand om i livet. Trots allt är det detta jag vill hålla på med och jag tror att detta kan hjälpa mig på vägen. Det är verkligen nu jag har chansen att lyckas få till ännu ett manus som jag ska sätta redigeringsklorna i sedan.

Kort i dag men med en förhoppning att det kommer mer
Detta får räcka för i dag då jag har en hel del små detaljer att fixa med innan jag kan lämna in uppgiften på torsdag.
Det gäller att passa på när barnen är i skolan och det är lugnt i huset. Hoppas nu bara att jag kan komma i gång här på bloggen för jag lovar att jag saknat bloggvärlden under min oplanerade frånvaro. Men livet går före och som ni alla vet finns det mycket jobbiga saker att handskas med hela tiden och i bland funderar jag på varför vi ska behöva handskas med alla. Kanske vänder det någon gång men just nu gäller det bara att gilla läget, även om jag motvilligt gör det.

Ha en fin vecka alla fina människor


Gillar

Kommentarer