Skuggor ute och inne

Då var det dags igen!
Förra veckans utmaning handlade om trappor och denna vecka har jag fotograferat något som jag tycker är oerhört intressant. Det kan skapa många olika former och figurer, men det kan även trigga skaparlusten.

Denna vecka hade jag en plan och jag behövde hjälp av vädret för att kunna utföra det jag hade tänkt mig. Förra veckan tog jag utmaningen med mig ut i skärgården och fotograferade Trappor i olika former. Denna vecka fick det bli fotografering både ute och inne.

Skuggor ute och inne
För er som inte tidigare tagit del av min fotoutmaning kan jag berätta att jag har ett tema eller en utmaning varje vecka där jag fotografera och delar det sedan med er. Alla som vill får självklart haka på och det skulle vara kul om fler ville göra det. Tillsammans kan man skapa mer och att se hur andra fotografer tolkar ett tema är riktigt kul. Kika in på tidigare fotoutmaningar.

För att återgå till vad jag sysslat med denna vecka.
Jag önskade mig sol, sol och ännu mera sol. I stället fick jag snö och minusgrader. Detta ställde till det rejält för mig och det blev en utspridd utmaning. Lite bilder här och lite bilder där. Både ute och inne. Detta fick mig att fundera och när jag ställdes inför en större utmaning just att ljuset inte fanns så fick jag tänka om. Som tur var startade jag fotografera mina skuggor redan förra veckan då det fortfarande bjöds på en del sol, men min tänkta tur till stan för att fotografera blev inte speciellt givande med snö och kallt.

Skulle kunna säga att jag misslyckades med utmaningen denna vecka då den inte alls blev som jag hade tänkt mig. Bilderna inomhus blev inte de bästa och jag hade behövt lägga betydligt mer tid på uppgiften, men den tiden fanns inte. Får suga lite på denna utmaning och återkomma till den när det blir mera sol att jobba med i stället för att jobba med lampor vilket inte alls blir samma sak. Ibland är det bättre att lägga ner än att pressa sig själv för hårt om det ändå inte blir bra. Inte hela världen!

Nästa veckas utmaning
Efter veckans "misslyckande" går jag raskt över till nästa utmaning som även den kan bli intressant.
Det bästa med dessa utmaningar är att man kan göra dem flera gånger om och därför kommer jag återkomma till flera av dem.

Nästa vecka blir det i stället DETALJER. Detta kan bli hur som helst och det kan vara de små detaljerna som skapar de allra vackraste bilderna. Det kan handla om närbilder, mönster, snickarglädje eller vad som helst. Här är det bara fantasin som sätter sina gränser och jag hoppas på en vidsynt blick vid fotograferingar nästa vecka. Har några idéer på platser och prylar som kan funka till denna utmaning.

Har ni något roligt tema eller en utmaning som jag kan addera till min lista tar jag mer än gärna emot förslag. Jag gillar utmaningar och min lista bli aldrig full. Stort tack till er som redan fyllt på min lista med roliga teman, dessa kommer jag till i framtiden.


Gillar

Kommentarer