Slut på ältandet

Tänk om jag hade gjort så, tänk om jag inte gjort så eller vad var det som gjorde att allt blev fel. Var det mitt fel? Vad hände? Allt detta ältande fram och tillbaka, hit och dit. Jag är så trött på det!

Är man en ältare så är man, det är bara att acceptera det. Ibland kommer man däremot till en gräns där man blir bitter. Allt man gör genomsyras av en bitterhet man inte vill kännas vid. Då är det dags att göra något åt det.

Slut på ältandet
Vi alla drabbas av jobbiga saker och vi hanterar dem på olika sätt. Vissa har lättare för att bara skaka av sig det jobbiga och gå vidare medan andra har svårare att släppa saker. Själv är jag en ältare som kan mala sönder saker flera gånger och har svårt att bara acceptera och gå vidare. Jag tror att det handlar om att jag vill veta varför för att slippa göra samma misstag igen, men ibland måste det bara bli slut på ältandet.

Förra året hände det saker i mitt liv som jag inte ens orkar gå in på. Jag har vänt och vridit på dem kan jag lova. Sökt sanningen, blivit överrumplad av den och hamnat på botten. Det finns ingen förklaring till saker och kanske är det vad jag sökt hela tiden, en förklaring. Nu har jag däremot kommit till en gräns. En gräns där jag känner att det får vara nog. Jag orkar inte mer och nu får det vara slut på ältandet för ältandet har gjort mig bitter.

Kan inte ändra på det som varit
Hur mycket jag än skulle vilja så går det inte att ändra på det som varit. Det är som det är och jag kan inte göra någonting åt det. Därför är det nu dags att gå vidare i stället. Förra veckan satte jag ner foten och det kommer jag fortsätta att göra för att visa att det räcker nu. Det är slut på tramset och dags att börja leva mitt liv. Ingen kan leva i det förflutna utan vi ska minnas de bra sakerna och sedan se framåt. De fina sakerna vi varit med om ska vi bära med oss med värme, men det andra är det lika bra att lämna bakom sig.

Vägrar att bli en bitter människa som tycker att livet suger och att det gjort mig arg. Jag fullkomligt vägrar att bli det. Ingen ska få sätta sig på mig och visa mig att jag är en dålig människa för jag förtjänar inte det. Jag gör mitt bästa varje dag och jag vet att allt som hänt inte är mitt fel. Det enda jag har gjort är att försöka för mycket och finnas där för andra som inte brydde sig. Bitterheten slänger jag i stället ut genom fönstret och nu lägger jag allt bakom mig.

Ut med det gamla och in med det nya. Ska ärligt erkänna att känslan är riktigt skön att kunna känna att man kan gå vidare. Att bara kunna känna att jag inte bryr mig längre utan jag står där jag står och det kommer att bli bra. Ingenting av det som hänt kan göra mig ledsen längre och därmed är det slut på ältandet. Underbar känsla!

Kram Mina


Gillar