Slut på slöandet

Det blev några dagas välbehövlig frånvaro, men nu är jag tillbaka igen. Alltid när jag är borta saknar jag denna plats i tillvaron. Det är lite för mycket eller kanske lite för lite för allt just nu och jag har haft svårt att samla mina tankar. Ibland behöver man bara skapa en tid för att andas så känns det bättre igen.

Även de allra roligaste sakerna kan bli en belastning i bland och när man dras emellan det man borde göra och samtidigt söker det som är roligt att göra blir det lätt kaos. För mig var det roligare att blogga och hitta på nya projekt än att bara plugga och göra det viktiga. Det blev nödvändigt med tid för reflektion.

Den positiva utgick
Jag letar i allt efter det positiva, men ibland kommer man ur gängorna och behöver en paus. Pausen är nu tagen och jag har hittat drivet igen, hoppas jag.
Jag gör alltid min Veckans fem positiva varje söndag och förra veckan uteblev även den. I dag däremot skulle jag ha kunnat komma på flera positiva saker som jag trots allt bär med mig efter ett litet uppehåll från allt. Positiva tankar behöver vi alla och i dessa tider ännu mer.

Även om den positiva listan utgick och allt annat med för den delen. Jag unnade mig att slöa bort en hel dag på att titta på Desperate Housewives och aldrig tidigare har jag varit så medveten om att vad som än händer i livet kommer det aldrig bli lika dramatiskt som deras liv. Gillar verkligen sådana serier för de är så långt borta från ens egna liv och man kan bara skratta åt det.

Färdig med slöandet
Nu får det ändå vara nog känner jag och med detta har jag insett att deadline för vissa uppgifter närmar sig. Kanske bäst att lägga in en högre växel för att bli klar, eller i alla fall försöka få till något att lämna in. Denna termins studier har varit allt annat än roliga och det känns tungt. Roliga och intressanta kurser, men jag vill egentligen vara någon annanstans.
Dessutom har jag nu två veckor på mig att slutför att mitt manus och även om jag har en bra planering ska jag trots allt skriva det också. Det känns däremot kul och det ser jag fram emot.

Lägger nu allt krut på att bli klar med inlämningsuppgiften i Kriminologin. Sedan ska jag raskt hoppa över till att ställa till livet ytterligare för min huvudkaraktär Minna, men jag lovar att jag ska vara snäll mot henne och låta henne få ett bra slut. I alla fall ska hon få ett tillfredsställande slut för att hon ska kunna få fortsätta leva.
Det är helt enkelt slut med slöandet jag ägnat mig åt några dagar nu. Jag behöver full fokus och jag vet precis hur jag ska kunna få den. Planering!

Håller tummarna för en positiv vecka där flitens lampa må lysa. Hoppas även ni får en underbar vecka.
Ser fram emot att ta mig an fotoutmaningen och även andra saker som finns på min lista. Kanske även behöver börja tänka på framtiden också, för jag kommer inte plugga för evigt.


Gillar

Kommentarer