Snacka om surdeg

Den 1 juni 2021 klockan 22.44 gav jag upp. Sedan fick jag acceptera nederlaget och har aldrig blickat tillbaka. Nu tyckte jag att det var dags att göra någonting åt detta och känslan just är ganska skön.

Ni vet de där stunderna då det bara blir lite för mycket av allting. Man pressar sig till det yttersta, men ändå räcker man inte till. Man ger upp och det känns inte riktigt bra.

Snacka om surdeg
Det skulle ta mig ett helt år innan jag gjorde någonting åt detta. ETT HELT ÅR. Ett kaotiskt år då mycket har hänt och även om det i stunden kändes illa att misslyckas så var det med blandade känslor jag avslutade vårterminen förra året. Många gånger har jag funderat på att ta tag i detta, men var det inte datorn som kraschade så var det jag. Däremot ville jag inte gå miste om denna kurs för jag var så nära att klara den. En enda uppgift att lämna in och även om den var något mastig så var den egentligen enkel.

I fredags 21.26 lämnade jag in den ett år försenade uppgiften och den känslan var magisk kan jag lova. Jag tycker inte om att ge upp som jag gjorde för ett år sedan, även om jag fattar varför. Jag ville ha denna kurs avklarad också och nu är det bara att vänta på bedömningen, men det kan nog dröja. Snacka om gammal surdeg.

Avklarad vårtermin
Nu är vårterminen över för denna gång och jag som lovade mig själv att jag hade pluggat klart jag fortsätter ett tag till. Sommarkurs väntar och sedan hoppas jag att jag kommer in på C-kursen i kreativt skrivande till hösten. Kronan på verket och förhoppningsvis ännu en examen. Efter det får det vara nog känner jag. Som jag har slitit med allt detta. Nu tänker jag en gång för alla göra klart och sedan roa mig med att använda mina kunskaper på rätt sätt.

Nu återstår bara bedömningar av inlämnade uppgifter, men för min del är jag klar. Det är så skönt och om jag blickar tillbaka på mitt studieår så fattar jag inte att jag orkat med. Vilken pärs det varit många gånger, men så mycket jag lärt mig om mig själv och mitt skrivande. Tacksamheten är stor måste jag säga och nu kliver jag vidare i livet. Mot nya mål med avklarade surdegar i bagaget.

Kram Mina


Gillar