Sommarlov och rastlöshet

Det är helt fantastiskt på alla sätt med sommarlov men det skapar också en oro i min kropp. För mycket tid att tänka och alldeles för många stunder att bara fundera på vad man ska hitta på härnäst. Varför är det ett stort problem?

I bland har jag svårt för att förstå mig på mig själv. Det är sommar, jag är ledig och kan göra vad jag vill. I stället för att bara ta det som det kommer kryper det i hela kroppen och jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Visst har denna sommar varit speciell men trots allt finns det saker att göra, man måste bara komma på vad och sedan göra det.

Gör något bara!
Flera gånger tidigare har jag skrivit om min rastlöshet och det är ett ämne jag återkommer till. Förra sommaren hade jag många tankar om detta. Läs mer HÄR. I våras drabbades jag hårt av denna rastlöshet när allt ställdes in och jag satt där utan jobb och med ett kaos i huvudet. Läs HÄR.
Jag skulle ha jobbat en del denna sommar var det tänkt men eftersom jag jobbar på stora idrottsarenor blev det inget alls med det. Först tänkte jag att det blir bra med en lugn sommar för att få återhämtning. Där någonstans blev det bara jobbigt.

Jag insåg att hus skönt det än är att inte ha ett fullspäckat schema så klarar jag det inte. Det bästa som finns är att ha saker att se fram emot. Det behöver inte vara stora saker men ändå saker som förgyller tillvaron. Att bara veta vad som händer gör att man kan se fram emot saker och klarar av slappa dagar utan planer. Jag klagar inte och jag vet hur priviligierad jag är som får vara hemma hela sommaren men jag klarar det inte. Det blir alldeles för mycket tid att tänka, alldeles för oroligt i själen och det är inte riktigt min grej.

Många bra stunder
Det har naturligtvis varit många bra stunder under sommaren och jag önskar at den aldrig tar slut. Vi väntar en tuff höst och det finns mycket som behöver tas tag i för att allt ska fungera men på något sätt är det ändå skönt med rutiner. Nya saker som vänta är spännande, även om utmaningarna kan bli stora men jag gillar utmaningar. Även om det varit lite för stora utmaningar sista året.

Trots alla bra stunder kan jag fortfarande ogilla känslan av att vakna på morgonen och titta ut genom fönstret för att sedan inse att jag vet inte vad jag ska göra under dagen. En hel dag utan planer gör att jag kan bli sittandes och bara stirra rakt fram. Det kryper i hela kroppen och till slut skapar detta en stor ångest och en tristess som jag inte klarar av. Det kan låta helt galet men av att inte göra någonting gör mig galen. Måste ändå säga att det bästa trots allt med att vara ledig är att man kan spontant bara kasta sig in i bilen för att göra något. Se något nytt, kanske bara äta middag på en brygga eller ta en roadtrip för att komma bort hemifrån.

Som ni märker har jag svårt att enas med mig själv om vad som är bra med sommarlovet. Jag älskar verkligen sommaren och att få vara ledig men har jag inget att göra blir det lätt tråkigt och då fungerar jag inte som människa. Däremot vill man inte planera upp varje dag för då finns det inget utrymme för spontanitet. Ja, ja... jag får vänja mig vid att jag är så här bara, problemet är bara att det finns två av oss rastlösa själar i familjen. Välkommen till min värld av rastlöshet.

#rastlös #sommalov #oroligsjäl

Gillar

Kommentarer