Spontan utflykt till Käringboda

När det ena inte blir av kan det bli bra i alla fall. Kan säga att jag bytte himmel mot hav och fick en riktigt skön stund, trots ensamheten. Det här med ensamhet kan vara riktigt skönt det också ibland.

Torsdagen innehöll en bra plan på en rolig utflykt. Tyvärr ställdes den in och det som väntade mig i stället var att sitta hemma och inte göra någonting. Det gick bra en stund, sedan tog rastlösheten över och jag gjorde en sådan där spontanare igen. Det är tydligen min grej just nu.

Spontan utflykt till Käringboda
Att bara sätta sig i bilen helt utan mål kan bli hur spännande som helst. När jag kom till motorvägen var jag tvungen att bestämma mig om jag skulle åka norr eller söder ut och det första beslutet togs. Söderut kändes enklare och det mål jag hade först skippade jag och åkte mot annat mål. Hamnade som så många gånger förut i Nynäshamns kommun och letade efter en ny pärla att besöka. Åkte in på en liten väg och sedan svängde jag bara spontant av när jag såg skylten med Käringboda naturreservat. Har aldrig hört talas om det innan och aldrig besökt det. Det blev en mysig stund vid havet.

Jag parkerade bilen och letade mig enkelt fram till ett skönt ställe uppepå en klippa där jag slog mig ner, ensam med mina tankar. På gott och ont många gånger, men havet och jag är riktigt bra vänner och vi brukar komma överens. Det väcktes många känslor av att sitta där själv och efter ett långt samtal i telefon med en vän kände jag att någonting väckts inom mig. Kom då ihåg något jag läst för ett tag sedan, jag vet inte vart. Det satte sig i mig och jag kände att det passade mig för stunden. Det finns många saker man ångrar här i livet, men det är ingen mening att älta dem och det finns en anledning att vindrutan är större än backspegeln, den tål att funderas på en stund när man drömmer sig bort bland kobbar och skär vid havet.

Käringboda och klippan kommer jag att återkomma till och det var riktigt kul att hitta en ny liten pärla att kunna komma tillbaka till. Kanske blir det ett dopp i havet nästa gång också.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer