Ställde till med kaos

Tröttnade på allt som hade med studier och måste att göra och ställde till med ett stort kaos. Det kommer att ta tid att reda ut allt detta, men i slutänden blir det riktigt bra.

Vad jag borde göra och vad jag gör just nu är två olika saker. Redan förra veckan kämpade jag med att göra något jag ville göra i stället för något jag borde göra. Den här veckan gick allt överstyr och nu är det bara att reda upp allt igen.

Ställde till med kaos
Jag har inlämningar som väntar i båda kurserna. Två uppgifter som ska lämnas in på tisdag och jag har inte ens tittat på dem. Efter att jag lämnade in manuset har jag känt mig omotiverad och att jobba med en marknadsplan för ett ofärdigt manus kändes inte alls motiverande. Det är en del av kursen och det måste göras, men just nu behöver jag göra någonting annat.

Allt började med att vi målade om dotterns garderob. Från en stängd tråkig garderob till en öppen vit och fräsch. Hon älskar den och genast vandrade mina tankar iväg och vips så stod jag där med mera färg och en lust att göra om fler garderober. Förvaringen i vårt hem är dålig och det gäller att hitta utrymmen och vrår för att göra det snyggt och samtidigt praktiskt. Sagt och gjort!
Med färgen väntande skapade jag ett stort kaos. Jag rev ut allt i flera garderober och det ena ledde till det andra och nu står jag här med saker i hela hallen, en stor röra i sovrummet och vardagsrummet agerar avlastningsyta för tillfället. Typiskt mig!

Det blir bra
Det är märkligt hur vi genom åren samlar på oss saker. Vi stoppar in dem i skåp för att de kan vara bra att ha senare. Det där senare kommer aldrig och sedan sitter vi där med fyllda skåp och saker vi aldrig kommer att använda igen. Det har jag tröttnat på nu. Nu ska allt som vi inte behöver bort. Om det ska kastas, skänkas eller säljas har jag ingen aning om just nu. Källaren är redan fylld med saker som ska säljas eller skänkas bort och jag vill inte fylla på den högen mer. Ett krafttag ska göras och nu ska jag få bort allt. Det är lustigt och intressant vad man kan hitta i skåpen måste jag säga.

I stället för att göra det jag ska, det vill säga plugga, så städar jag i stället. Jag har nämnt innan att jag inte tycker det är roligt att städa, men denna typ av städning är riktigt rolig. Jag skapar ett kaos och river runt överallt för att sedan se till att det blir bra igen. Det är bara att hoppas på att jag inte tröttnar mitt i röran och inte orkar reda upp allt. Det brukar i och för sig inte hända så ofta då jag inte alls vet vart energin kommer i från ibland. Just nu behöver jag en förändring och jag behöver skapa plats för annat. Detta får bli startskottet på min stora vårstädning. Först bort med allt man inte vill ha och behöver, sedan ska det bli skurat och fixat.
Är riktigt taggad på detta projekt och just nu tror jag att jag behöver få tänka på annat. Av någon anledning har jag kommit på att det är roligt att slänga saker. Nästan som att man gör plats för något bättre. Precis som livet.

När det känns som att allt rasar samman och ingenting fungerar. Då kanske det är livet som skapar plats för något bättre. Den tanken bär jag med mig i dag och fortsätter reda ut mitt kaos.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Madde ,

Det är helt otroligt vad man samlar på sig. Ska försöka röja rejält snart, men har absolut ingen motivation alls. Det blir en ond cirkel allt det där.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Ja, usch! Nu när jag är klar på ett ställe är högarna på ett annat stora och jag vet inte vad jag ska göra med allt 😉
nouw.com/minasvarld
Yasminegill
Yasminegill,

Jag älskar också att skapa kaos för att sedan göra fint. Men ibland drar på sig lite för mkt och allt tar lång tid, men det blir bra när det är klart. Hoppas du får ordning på allt ditt kaos. Skönt att städa bort och sälja och kasta sånt man inte använder (man är duktig på att spara sånt man tror man ska använda ). Men det blir aldrig så... Jag vet .

nouw.com/yasminegill
minasvarld
minasvarld,
Det blev så mycket plats för annat, men nu är tabort högen stor och den är jobbig. Kasta är enkelt, men sälja tar desto mer energi.
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Kanske behöver släppa på plugga det för att hjärnan orkar hitta med el att stanna upp för o få motivationen igång igen. Det kmr gå bra man kan fastna ibland.

minasvarld
minasvarld,
Ja, just nu får studierna vila och jag får hoppas att jag hinner ändå.
nouw.com/minasvarld

Det behövs ett kaos för att ta tag i att få det ordentligt gjort och bra tror jag det kommer att bli. Skönt när man rensar ur, för oj vad man sparar på mycket.

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Har man plats sparar man allt känns det som 😊
nouw.com/minasvarld
Elina,

Gillar inte heller att städa, men att rensa och organisera om älskar jag! Det är helt otroligt hur mycket saker man samlar på sig.

Hoppas du hittar studiemotivationen igen 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Hur kan man ens tro att man ska ha användning för alla saker man samlar på sig? 😉
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Det går så löjligt fort att samla på sig saker... älskar känslan av lätthet när jag äntligen lastar bilen full och åker till Erikshjälpen med en massa kassar. Det är en tillfredsställelse!

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Så skönt att bli av med allt man inte behöver ❤
nouw.com/minasvarld
Fnulan,

Åh den städningen älskar jag också- det känns helande och befriande även om kaoset kan kännas övermäktigt.

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Håller med. Bort med det gamla 😀
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Det ÄR roligt och skönt att slänga saker! Vi tog tag i RÖJNINGEN med stor R när corona startade och gick igenom varenda grej. NU har vi bara det vi verkligen behöver och några minnessaker kvar och det är så skönt. Å andra sidan är ju vår plan att få plats med hel vårt liv i en husbil 😊

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Skönt att kunna ta det när tid finns ❤
nouw.com/minasvarld