Sträva efter drömmen varje dag

Alla drömmer vi om något och mina drömmar är just mina drömmar. Även om jag inte verkställer dem varje dag eller göra något åt dem hela tiden så slutar de inte att finnas för det. Drömmen strävar man efter varje dag och den finns alltid där.

Jag har en dröm, men jag har inte tid med den.
Den meningen är vidrig och ingenting jag vill tänka på alls. Livet tar med oss på turer som gör oss paralyserade och orkeslösa, vilket resulterar i att vi inte orkar med. Vad händer då med våra drömmar?

Sträva efter drömmen varje dag
De som känner mig eller följt mig ett tag har full koll på mina drömmar. Jag vill skriva och berätta. Dela med mig av mina berättelser och lyckas nå drömmen om att bli författare. I flera år har jag jobbat med detta och drabbats av den ena eller andra motgången på vägen. Visst har jag velat gett upp många gånger och släppt allt, men jag kan inte. Jag vill inte och jag vägrar att ge upp. Min dröm finns kvar och även om jag funderat på om det inte är meningen att jag ska lyckas så tänker jag göra det ändå. Mot alla odds möjligtvis.

För kanske är det så att drömmar ska vara en utmaning. En utmaning som ska vara mödan värd och det är jag helt säker på att den kommer att vara. Att sträva efter drömmen varje dag är något som jag gör och det kommer jag aldrig sluta göra. Även om jag många dagar inte skriver en enda rad så rullar berättelserna i mitt huvud. Nya projekt snurrar hela tiden och så gör även de gamla. De redan skrivna berättelserna blir bättre om de får vila för då får jag ny energi att redigera dem.

Önskar att orken och tiden fanns
Visst skulle jag kunna få tid till skrivandet, om jag slutade att sova. Det är däremot ingen bra idé för det fungerar inte. Just nu finns det för mycket annat som tar min energi och jag har accepterat det. I stället fortsätter jag att sträva efter drömmen och drömma lite till. Jag vet att min tid kommer och jag är säker på att den tid som då har passerat har gjort mig till en bättre skribent. Det är inte så att jag inte skriver alls och berättelserna finns med mig hela tiden. Just nu ska jag utveckla dem under den kurs jag går och jag är säker på att det kommer att gå bra. Jag måste tro det.

När det gäller drömmar så är det så att man måste tro på dem för annars blir det omöjligt. Drömmer du om att springa ett maraton, ja då måste du öva på att springa för att klara av det. Ska man skriva en bok krävs tid och energi, samtidigt som det kräver kunskap och motivation. Många drömmer om att skriva en roman och få den utgiven, men det man då måste göra är att lägga tiden på att skriva. Hur ska det annars bli en bok? Om man inte skriver och fantiserar, skriver och skriver om, då blir det aldrig en roman. Jag har lagt otaliga timmar på mina romaner och de tänker jag inte bara kasta bort. Jag tänker ta vara på mina nedlagda timmar och även om jag inte blir klar i år heller så vet jag att jag till slut blir det. Det handlar bara om att tro på sig själv. Jag strävar efter drömmen varje dag och jag vägrar att ge upp.

Kram Mina


Gillar