Studieresan fortsätter

Kommer jag någonsin sluta plugga? Den frågan ställde jag mig själv nyligen. De roliga kurserna tar aldrig slut och nya intressen väcks överallt. Hur ska det sluta?

Vårterminen 2018 började min studieresa och den fortsätter ännu. Efter examen förra året ville jag fortsätta och nu vet jag inte när det ska sluta.

Studieresan fortsätter
Det var längesedan jag skrev om studierna och snart kan ännu en kurs avslutas. Kan erkänna att det inte alltid är kul, men just nu läser jag kreativt skrivande och jag älskar det. Tänk att få förena nytta med nöje och se hur romanen förändras och blir bättre. Det väcker ett stort hopp kan jag säga att orka ta mig igenom redigeringen. Just nu lever jag med Johanna och hennes livsöde. Inte alltid det lättaste kan jag säga och ni som läst utdrag ur berättelsen vet att hennes liv inte är enkelt.

Tack vare min fortsatta studieresa får jag göra detta. Jag får ta mig vidare och jag får stöd på vägen. Responsen kursen ger mig är värdefull och den får mig att tro mer på mig själv. Därför har jag bestämt mig för att söka den examensgrundande kursen som börjar i höst. Alla dessa kurser stimulerar mitt skrivande enormt mycket och vem vet, kanske det kan få mig att slutföra detta på riktigt. Hoppas nu bara att jag kommer in på kursen, men det är bara att hålla tummarna för det.

Kommer jag någonsin sluta studera?
Ärligt talat, det har jag ingen aning om. Jag lockas av alla kurser just nu och jag har alltid drömt om att läsa både juridik och ännu mer kriminologi. Den där lockelsen att läsa om rätt och fel, lagar och regler. Kanske är det den där tråkiga känslan att jag aldrig sökte det jag ville igen när jag hamnade som reserv en gång i tiden. Som ni märker gillar jag att plugga och det finns alldeles för mycket att välja på hela tiden. Jag vet vad jag vill, men vad kommer jag bli när jag blir stor?

Jag kommer nog aldrig sluta studera och utveckla mig själv. I alla fall inte än på ett tag. Än har jag inte lärt mig allt och frågan är om man någonsin gör det. Alla delar skapar en bra förutsättning för mig att skriva vidare och komma till den efterlängtade slutpunkten. Jag vet hur den känslan känns och att få veta att man satt den sista punkten i en berättelse är helt magisk. Min studieresa fortsätter och även om det blir lite för mycket ibland har jag nytta av allt jag lär mig.

Kram Mina


Gillar