Ta inget för givet

Vi lever våra liv med förhoppningar om lycka och välmående, men stundtals utsätts vi för prövningar som vi inte tror att vi ska klara av. Prövningar som vi önskar att vi sluppit och bara fått leva våra liv i ro. Inget är evigt och ingenting är omöjligt, det är tyvärr något vi alla lär oss vid ett eller annat tillfälle.

Livet är föränderligt och det är på gott och ont. Vi alla behöver utveckling för att växa och vi alla klarar mer än vad vi tror. Det är motgångarna som gör oss starka och det är i medgångarna som vi samlar energi.

Ta inget för givet
Vi kan inte ta någonting för givet här i livet, inte ens att vi vaknar i morgon. Det skapar en hel del känslor och även om inget är givet får man inte vara rädd. Det finns ingen som vandrar genom livet och är lycklig jämt. Ingens liv stämmer överens med Instagramflödet och det finns ingen som är lycklig varje dag. Det är ändå något som vi måste bära med oss. Alla kämpar med något och även om vi vågar göra saker och tror på det vi gör, går det inte att ta någonting för givet.

Vi lever våra liv och vi tror på det vi gör. Vi vågar lita på människor som finns i vårt liv och allt rullar på. Då är det lätt att tänka att det är evigt och att det alltid ska vara så, men allt kan förändras på en sekund och det kan skapa en enda stor röra. Det där vi trodde var så bra, det där som skulle finnas för alltid rycks i från oss och det enda som blir kvar är en enda tomhet. Vem blir vi då?

Sluta aldrig leva
Det viktigaste i livet är att vara sann mot sig själv. Våga vara sig själv och våga tro på att de beslut man tar blir rätt. När det vi trodde var evigt krossas gäller det att orka sörja det som varit och finna styrkan att gå vidare. Det vi tagit för givet kanske, om vi funderar länge, inte var det bästa för oss trots allt. Den tanken kan man ha ett tag och suga på den karamellen en stund. Jag vill tro att allt som sker, det sker av en anledning. Vi möter människor som berör oss, människor som lämnar oss och människor som visar oss en ny väg i livet. Vi vågar lita på dessa människor och det är ändå viktigt att våga göra det. De människorna kan komma in i våra liv för att lära oss en läxa eller bara för att visa oss ett nytt sätt att leva. För att påminna oss om att vi slutat leva eller bara för att berika vårt liv. Trots allt ska vi inte ta något för givet.

I stället ska vi lära oss att leva ett liv där vi är sanna mot oss själva. Vi ska inte låta motgångar och svek göra oss bittra för då slutar vi leva. Livet går inte ut på att bara finnas till utan vi måste även leva. Vi ska älska, vi måste glömma och ibland även förlåta eller bara gå vidare. Vi måste lära oss vilka vi kan lita på och det är viktigt att komma i håg att ingenting är omöjligt eller för den delen evigt. Livet slutar en dag och då vill i alla fall inte jag ångra allt jag aldrig gjorde. Då vill jag minnas de människor jag vågat älska, de människor jag vågat lita på och jag vill minnas de bra stunderna som gjorde livet värt att leva. Stunder av lycka och stunder av ro.

Ta ingenting för givet, men sluta aldrig leva. Lev, älska och njut av livet. Unna dig att få vara precis den du är. Låt ingen förminska dig för att de själva ska må bra. LEV! Det tänker jag göra och är det något jag lärt mig den sista tiden är att allt kan hända. Allt kan förändras och då måste man våga tro på att allt ska bli bra igen eller till och med bättre. LEV NU, för ingenting är evigt, inte ens livet.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer