Tack för mig december

Sista månaden på året och nu är den över. Året är slut och punkten för 2021 är satt. December har varit en energitjuv och den gav mig många utmaningar. Lite skönt att den nu är över.

För mig är inte december en favoritmånad, även om den innehåller både jul och min födelsedag. Detta år blev allt annorlunda och på något sätt vill jag tacka för mig.

Tack för mig december
Det är en hyfsad bloggmånad jag lämnar bakom mig. Inspirationen fanns där, även om energin tog slut emellanåt. Jag drömde mig bort till sol och värme när tankarna blev för jobbiga och många gånger fick jag blunda riktigt hårt. Det känns som att jag mest varit på jobbet eller hemma denna månad och det är inte alls bra för min rastlösa själ, men jag har inte haft så mycket val.

Månaden har kantats med förkylningar som varit sega, trötthet och än det ena efter det andra känns det som. Ibland undrade jag hur jag skulle orka med allt och när julen närmade sig blev det ännu värre. Det blev jul ändå och den blev lugn, som tur var. Jag fick bita ihop och gilla läget, men jag fick uppleva en helt perfekt uppesittarkväll. Jag fick bästa starten på julafton och på födelsedagen var vi ute på restaurang. Det blev viktiga saker att bär med sig när kaoset återkom och jag nästan kände att jag ville ge upp helt. Tack för mig december kändes som tack för mig livet.

Livet återvänder
Jag lovade mig själv i början av detta år att mitt bloggande inte skulle handla om allt negativt i mitt liv, tur är det. Annars hade jag tråkat ut er det kan jag lova för det har hänt så mycket konstigt.
Efter regn kommer solsken och det vill jag tro på. Inget är evigt och även om december varit tuff på många vis så finns det ändå små guldkorn som fått mig att kliva vidare. Livet återvänder och kanske måste man nå botten för att kunna studsa upp igen.

Det har varit en prövningarna tid på flera olika sätt och ändå vet jag att det finns många kvar. Den stunden vi slutar leva vårt liv måste bli en varning för livet ska inte bara genomlidas. Pandemin ställde till det i december och än en gång fick vi gilla läget. Tur då att man har ett hem att vara i där man känner sig trygg, det är något att bära med sin in i nästa månad. Tacksamheten som jag känt under hela december. För även om jag känner många gånger att jag har förlorat precis allt så har jag inte det, det finns en del kvar trots allt.

Nu tackar jag för mig december. Vi var inte alltid överens och jag prövades allt för hårt ibland. Det måste ta slut nu känner jag för jag är redo för roliga utmaningar i stället. Utmaningar som får mig att känna mig levande. Jag lämnar inte bara en månad utan ett helt år. Ett år som jag inte är redo att summera ännu och kanske borde jag låta bli det, men det finns ändå några glimtar av sann glädje där som måste få synas. Jag säger tack och hej för mig, men samtidigt säger jag hej till något nytt och spännande. Januari är mer än välkommen och jag hoppas än en gång på en bra månad. Jag vill skratta och jag vill leva, det ska vi väl ändå kunna åstadkomma. Är redo för framtiden, är du?

Kram Mina


Gillar