Tankar i bilen

Veckan började lida mot sitt slut och det var dags att göra familjen komplett igen. Det blev lördagsmys på vägen och jag insåg att jag hade hittat ett andningshål.

Fredagsmys och sedan lördagsmys. Det finns många sätt att mysa på under helgen och detta kanske var ett annorlunda sätt. Jag insåg däremot mycket på de dryga två timmar jag körde genom Sverige och det tänker jag bära med mig. Till en början kändes det tråkigt att sätta sig i bilen på en lördagskväll och köra, men det blev en härlig resa med många tankar.

Tankar i bilen
Jag har alltid gillat att köra bil. Det är något speciellt med att ta sig från en plats till en annan. Visst kan det vara jobbigt ibland, men det kan också ge en hel del. I går var det dags för mig att åka och hämta vår yngsta som spenderat lovet i Värmland. Vi åkte halva vägen var och skulle mötas i Arboga för en överlämning.
Jag hann bli trött efter dagens alla bestyr innan jag kom iväg, men jag hade inget val. Laddade upp med dricka och lite lördagsgodis för att fylla på energinivån och sedan bar det i väg från Stockholm.

När jag närmade mig Södertälje insåg jag att det var trevligt att sitta där i bilen med solen i ansiktet och musiken på högsta volym. Jag sjöng med i låtarna och till slut kände jag att det var en bra stund för mig själv. En stund att kunna samla tankarna och fundera över det ena och det andra. Jag kunde inte göra någonting annat än att ratta bilen mot mitt mål och det fanns inget som kunde ta mig någon annanstans just då. En stund för mig själv helt enkelt med tankar i bilen.

Annorlunda lördagsmys
Det gäller att omvandla något man måste med det som faktiskt är positivt med stunden. För egentligen är det inte kul med alla måsten, men just detta gav mig mer ro än något annat just då. Jag kunde samla krafter. Tänka på saker som tyngder mig. Fundera på hur jag ska lösa saker och vips så var nästan två timmar avklarade och jag rattade in på parkeringen för att äta middag med dottern och min mamma och pappa. Det blev ett annorlunda lördagsmys, men det var riktigt mysigt.

Sedan väntade lika lång väg tillbaka och det blev inte samma tankar på hemvägen. Med en 11 åring som jag inte träffat på en vecka blev det många samtal. Hon bubblade och pratade hela vägen hem. Med solen i ryggen styrde vi mot Stockholm igen och innan vi kom hem hade det börjat mörkna. Lagom till att tröttheten tog över kroppen hade bilen parkerats i garaget och det som till en början var ett måste blev en härlig tur i bilen. Tur och retur till Arboga med en middag i mitten. Tänk vad en stund i bilen för sig själv kan göra.

Gillar

Kommentarer