Tiden räcker inte till

Tänk er allt det där roliga och det som får oss att må bra. Varför räcker aldrig tiden till åt det?

Ända sedan jag skrev färdig min tredje roman och började redigera den andra har allt gått snabbt. Jag skulle avsluta studierna och plocka ut examen, sedan fick jag jobb och började där och efter det har allt bara rullat på utan att jag känner mig nöjd alls över att inte hinna göra det jag älskar.

Tiden räcker inte till
Det där livet och dess måsten som hela tiden ska komma i vägen för våra drömmar. Det som snor vår tid när vi bara vill fly bort in i skrivandet och hitta den där sköna känslan som får oss att må så bra. Just där är jag just nu. Jag vill skriva, jag vill skriva om och jag vill sjunka ner i en mastig redigering bara för att se vad som händer. I stället jobbar jag, avslutar studierna och en rad andra nödvändiga saker som helt tar min tid.

För en tid sedan bestämde jag mig för att ta tag i redigeringen på riktigt och det gjorde jag också. sedan har det bara runnit ut i sanden, men den finns ändå där med mig. Lusten finns där och bara jag får komma in i allt, avsluta allt och känna en harmoni i tillvaron, vet jag att jag kommer tillbaka till det där ruset som jag älskar.
Jag vet att man måste skapa tiden för skrivandet, men i vissa stunder i livet är det verkligen svårt. Just nu är en sådan tid och jag vet att det kommer bli bättre bara allt lugnar ner sig igen. Jag dras mot skrivandet hela tiden, men samtidigt vill jag inte bara få små stunder med texterna för jag tror att de behöver mer än så. Därför låter jag bli just nu och hoppas på att mina fredagar kan komma att ägnas åt skrivandet på riktigt.

Det är som det är
Det är lätt att bli stressad och nere för att tiden inte räcker till, men det är ingen idé att ens tänka på det. Jag har haft många stunder i livet då tiden bara försvunnit utan att jag gjort något som varit roligt överhuvudtaget. Det är som det är och det är bara att gilla läget. När tiden väl finns där är det bara att planera in skrivandet, skapa de där viktiga stunderna varje dag som kommer att föra mig framåt. Jag vet att de kommer och även om jag tycker det är trist just nu att jag inte hinner skriva är det helt ok.

Jag får skriva här på bloggen om skrivandet och jag kan dela de alster jag trots allt redan skrivit. Det är rogivande det också och att våga dela det man skrivit är både nyttigt och lärorikt. Skrivandet är en passion och något jag brinner för. Utan skrivandet är jag halv och det skapar en tomhet inom mig. Därför vill jag mer än gärna nu komma tillbaka till den bästa terapin i hela världen. SKRIVANDET!

Tror att det handlar om att acceptera att det är som det är just nu. Att ta det som det kommer och när man känner att man orkar och finner tiden utan att pressa sig för hårt, då är det bara att komma in i det igen. Sommaren brukar vara en tid då jag älskar att redigera och det ska jag verkligen göra i år.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Vad jobbigt det är när tiden inte räcker till man vill ju hinna med så mycket. Jag förstår vad du menar 😊

nouw.com/2barnsmammaochfru
minasvarld
minasvarld,
Ja, den rusar i från oss många gånger 😊
nouw.com/minasvarld

Inte ofta jag känner så, jag önskar att jag hade & göra men att tiden räcker till på samma gång.

soclosedecember.nu/
minasvarld
minasvarld,
Det är verkligen det där att få tiden att räcka till det man vill göra <3
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Det här är nog ett vanligt problem tyvärr.... att vi inte hinner med det vi verkligen vill. jag tror att det framför allt gäller oss som har lite av "fröken duktig" i oss. Vi ska bara... sedan ska vi göra det där vi verkligen vill. Men vi kommer aldrig dit. Vi måste lära oss säga nej och prioritera oss själva!

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Fröken duktig kan vara lite besvärlig i bland. Vi måste få sättas först någon gång, jag tycker vi bestämmer det här och nu <3
nouw.com/minasvarld
corkystyle
corkystyle,

Att tiden inte räcker till känner jag igen. Ibland känner man att vart tog tiden vägen. Främst kände jag så på gymnasiet det gick fort de tre underbara åren. Det kändes som man bara hann börja innan man tog studenten. Nog var det tre tuffa år men vad mycket jag lärde mig och lärde mig också mycket om mig själv. Det är lätt att man först börjar med något för att sedan så får man andra saker man måste göra och att det då rinner ut i sanden.

nouw.com/corkystyle
minasvarld
minasvarld,
det är oftast när man mår bra ch har roligt som tiden går som snabbast <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Jag känner igen mig idag har jag gjort en hel del hushållssysslor och jag önskar att jag hade ork till att sätta mig och läsa. Känner mig rätt trött nu men jag älskar att läsa, det ger mig ro. Så kanske läser jag några sidor innan jag somnar 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Det gäller att prioritera det som är viktigt 😊
nouw.com/minasvarld

Kan förstå det där med skrivandet. Själv har år AB stress tagit död på min kreativitet och nu börjar jag fundera I vad jag kan göra istället. Jag mår bra av att skriva gjorde det så ofta som barn och tonåring men studier och jobb har tagit det ifrån mig. Det kanske är dags att upprätta saken igen.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
Det tycker jag <3
nouw.com/minasvarld
Elina,

Känner igen mig så mycket! Just nu är det mycket som händer här i livet och det finns inte så mycket tid över från alla måsten. Men det lugnar sig alltid till slut, och då kan man fokusera på sina drömmar 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Det låter bra tycker jag <3
nouw.com/minasvarld
Emschen,

Känns som det är många som har det så just nu, att livet drar i oss och vi hinner inte med. Frågan är om det är för att sommaren med sina avbrott är här eller om det är att restriktionerna lättas upp eller om det bara är en tillfällighet.

Andas och försök njuta trots allt.

emschen.se
minasvarld
minasvarld,
Det ska jag försöka göra <3
nouw.com/minasvarld
michelle
,

den där tiden kommer nog antar jag. släpp alla måste o ha kul i det du gör. är man stressad blir det aldrig bra. tänk att du har roligt där du är nu även om de kan va svårt. kram 😘

minasvarld
minasvarld,
Ja, man måste släppa på pressen en aning <3
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,

Det skulle finnas mer tid på dygnet 😅. Ibland är det mycket i visa perioder. Men varför tar du inte en stund varje dag & sätter dig & redigerar & skriver? Det är ju alltid något tänker jag 😊. Å det är det du dras till hela tiden. Då kan du ju lugna dig lite iaf. När du sätter dig en stund varje dag.

Det vore jättekul att läsa några utdrag ifrån det du skriver 😀.

Jag har själv insett att skriva blogg är min livsstil 😊 hoppar jag över en dag eller så. Så känns det lite tomt faktiskt.

Låter som en fin tanke om att du tar det som det kommer. Nu när sommaren är på gång så kan du sätta dig & redigera. Som du älskar att göra 😊 Kram 😘

nouw.com/fighterwomen85
minasvarld
minasvarld,
Problemet just nu är att jag inte har den tiden. När jag väl sätter mig ner på kvällarna är jag alldeles för trött och behöver sova.
nouw.com/minasvarld
fighterwomen85
fighterwomen85,

Tiden kommer 😘som du behöver. Ja sömn är viktigt åxå ❤️

nouw.com/fighterwomen85