Tillbaka till studierna

Nya möjligheter och utmaningar väntar. Det är dags att få igång hjärnan och fokusera på läsandet igen. Välkommen höstterminen! Hoppas att denna termin blir precis vad jag önskat mig.

Det började med en rivstart och frågan är om jag är redo för detta. Orkar min trötta hjärna nöta in den stora mängd text jag ska igenom för att klara mina kurser? Jag ska göra mitt bästa och hoppas att det räcker för i januari väntar priset som jag kämpat så länge för.

Första seminariet avklarat
I går var det dags att klara av uppstarten av kursen och tyvärr blev det jobbigt då jag led av en rejäl sömnbrist men det gick trots allt. Att gå igenom början av kursen var nyttigt men det skapade en stress som jag hoppas jag klarar av. Det är stora mängder text som ska plöjas igenom och det gäller att förstå den då det gäller att klara av tentorna för att komma vidare. Jag vet att det är tungt att läsa litteraturvetenskap och jag måste verkligen klara detta. Examen är nu närmre än någonsin och jag längtar efter att göra detta.

Sitter här nu med en jag teorier som jag inte fattar men det ska nog lösa sig det också som allt annat trots allt gör. Livet har varit tufft det senaste året men jag har en förhoppning att det kan lösa sig och att det nu är vår tur att le. Jag är spänd av förväntan inför allt som komma skall och allt eftersom tiden går blir jag mer och mer redo för detta. Tänk att jag kanske tar examen i början av nästa år.

Skönt att vara i gång
Att höstterminen börjat är bra för mig då min rastlösa hjärna gör så att jag blir galen och nu har jag något att engagera mig i fullt ut. Det gäller bara att hitta tempot igen för jag kanske har ställt till det. Jag kunde liksom inte låta bli och nu sitter jag här och ska läsa två kurser parallellt men det ska nog gå hoppas jag. Att läsa litteraturvetenskap och kreativt skrivande samtidigt är en bra kombination och därför kommer det att fungera. Bara att tagga till och ta tag i det som behöver göras. Jag har ett tydligt mål men nu gäller det att kämpa på.

Välkommen höstterminen!


Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,
Lycka till 👍🏼☺️
nouw.com/mariasvardag
Så härligt att du känner sådan pepp inför studierna. MIna började igår på ett program men även i måndags på lite annat. Ska försöka se till att plugga en del i helgen nu. Men ska också försöka få till några blogginlägg. Har verkligen knappt ens varit på bloggen på senaste 😊.
www.saramadeleine.se
Emilia Larsdotter,

Spännande kombination. Jag har själv funderat på att just kombinera litteraturvetenskap i kombination med kreativt skrivande. Enda tvekan jag haft har varit mängden litteratur i litteraturvetenskapen. Fint att se att det går att kombinera. Starkt jobbat! Det ger hopp - Tack!

www.instagram.com/em.larsdotter/