Tillbaka till verkligheten

I dag är dagen då lata dagar ersätts med allvar, dagen då nya utmaningar antas och en ny vardag väntar. Är vi redo för detta?

Vi behövde inte ställa klockan i dag för vi gör en mjukstart men ändå behövde vi vara redo. I dag börjar barnen skolan och jag kan inte riktigt ta in att de blivit så stora. Den yngsta börjar 4:an och den äldsta på gymnasiet, hur är det ens möjligt? Jag tycker inte det är längesedan de började på förskolan och gick i blöja.

Nya tider väntar
Länge fick vi vänta innan vi visste hur hösten skulle se ut men nu när vi vet känns det riktigt bra. Saker som vi inte trodde skulle lösa sig löste sig till slut till det allra bästa och vi är oerhört glada över det. I dag var det dags för höstens upprop och nu är vi i gång igen. Frågan är bara om vi är redo för detta...

Själv tar jag några veckors ytterligare ledighet och jag ser fram emot det. Nog för att jag gillar att vara med barnen men det ska bli skönt med lite egentid och tid att göra det jag behöver. För en gångs skull ville båda barnen gå till skolan och jag tror att det är bra för dem att komma i gång igen. Nya tider väntar och trots allt är vi nog redo.

Ta det som det kommer
Efter alla utmaningar vi haft under våren känner jag att vi kan ta det som kommer. I dag antar vi helt enkelt utmaningen och gör det vi måste. Det ska bli kul med en ny skola för äldsta dottern och jag tror det kommer att bli bra. Mina egna studier kommer att bli krävande men än är det inte dags för mig att ta tag i det. Först ska jag ta det som det kommer och njuta av sommarlov, trots att vi behöver gå upp på morgonen men det kanske är bra med rutiner igen.

Vi har slappat rejält under sommaren men nu börjar allvaret igen. Vi är redo så nu kör vi...

Gillar

Kommentarer