Tjugo år i huvudstaden

Det brukar sägas att tiden rusar i väg och man inte riktigt hänger med och när jag ser tillbaka på den dagen jag först kom till Stockholm för att bo där. Det känns inte så längesedan men det är hela tjugo år sedan. Hur är det ens möjligt?

Att tänka tillbaka tjugo år kan vara skrämmande för då måste man även inse att man blivit tjugo år äldre men det gör mig inte så mycket. Det har hänt mycket under dessa år och när jag ser tillbaka på dem kan jag bara le. Jag vet att jag tog rätt beslut att lämna tryggheten i Värmland och bege mig mot huvudstaden för nya utmaningar och det känns skönt. Det är trots allt en chansning man gör när man tar ett sådant stort steg och när jag nu sitter här och tittar på det liv jag har i dag är jag glad.

Jag är uppväxt i en liten ort i Värmland och jag har haft en trygg och bra uppväxt men det har alltid saknats något, något som jag under många år sökte men aldrig kunde komma på vad det var. Redan tidigt sa jag att jag skulle flytta därifrån och när jag väl fick chansen så tog jag den. Jag ville skapa en annan tillvaro än den jag redan kände till och att det blev just Stockholm var ingen slump. Jag har alltid älskat Stockholm och alltid känt att det är där allt roligt händer.

Valde detta både för mig och dem
När jag tänker tillbaka är det också det som slår mig, jag valde att flytta för att jag själv skulle utvecklas och få vara där saker händer men jag gjorde även detta för att få chansen att ge mina barn något annat. Inte för att jag hade några barn när jag flyttade och det dröjde några år innan de föddes men jag gav dem något annat. De har sådana valmöjligheter och det finns så mycket för dem att göra. Så många människor runt omkring dem och de allra bästa förutsättningarna att få göra precis vad de vill. Det är jag oerhört glad över.

För om jag aldrig hade flyttat då hade inte jag varit den jag är i dag och mina barn hade inte funnits. Visst hade jag kunnat ha barn men inte de barn jag har i dag, det livet vill jag inte ens tänka på. Visst har livet varit kantat av utmaningar, både stora och små men när jag ser på mina barn så vet jag att jag valde rätt den där dagen för tjugo år sedan. Jag valde ett annat liv för mig men även för dem.

Inga planer på att lämna
Jag har nu bott här nästan lika länge som jag bott i Värmland och jag har inga som helst planer på att lämna huvudstaden. Visst har tankarna funnits där i bland men vi har stannat. Vi kanske inte kommer att bo just där vi gör i dag om några år, vem vet men att lämna Stockholm är helt otänkbart. Här vill jag leva för det är här det händer och det var det som var anledningen till att jag flyttade från allra första början.

Jag har varit med om mycket dessa tjugo år och det har hänt så mycket roligt. Stora och små händelser som har skapat ett liv att vara tacksam över. Ett liv som jag la grunden till för tjugo år sedan. Jag tänker inte gå in på allt som hänt dessa år för listan skulle bli för lång men att stanna här var det bästa jag gjort i livet.

Nu väntar nya år och jag ser fram emot dem med glädje. Det finns så mycket mer att uppleva i livet och så mycket mer att få ta del av. Jag är redo för alla dessa utmaningar, bara jag får vara precis där jag är just nu för jag trivs trots allt. Även om livet svingar åt helt fel håll i bland och jag vill fly så stannar jag kvar.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Är född här i Stockholm älskar staden, sonen har också bott här i 20år 😉
nouw.com/ingajohansson
minasvarld
minasvarld,
Bästa staden att bo i <3
nouw.com/minasvarld
seagullcrying
seagullcrying,
Förstår kärleken till en stad, det är så jag känner för Göteborg 😊
nouw.com/seagullcrying
minasvarld
minasvarld,
Gillar också Göteborg måste jag säga 😊
nouw.com/minasvarld
Karolinee
Karolinee,
Älskar också Stockholm, önskar att vi hade råd att bo där mer än på hotell några nätter..
nouw.com/karolinee
minasvarld
minasvarld,
Jag är oerhört glad över att jag tog steget och flyttade hit. Bästa beslutet <3
nouw.com/minasvarld
mcsoderholtz
mcsoderholtz,
Tänk vad tiden går 😊 Jag själv är mer en småstadstjej, passar mig lagom 😄
nouw.com/mcsoderholtz
minasvarld
minasvarld,
Ja, tiden rusar verkligen i väg <3
nouw.com/minasvarld