Tufft att ladda om

Ny termin och nya ämnen. Hur kul kommer inte detta bli?
Ska ärligt erkänna att det blev tuffare än jag trodde, men ändå måste det göras.

För en vecka sedan drog vårterminen igång och jag kan säga att jag inte hängde med. Jag trodde att om jag bara gjorde klart höstterminen och startade upp nya roliga ämnen skulle allt lösa sig. Några dagars vila och inga studier alls trodde jag var botemedlet mot den totala tröttheten jag kände. Visst är jag piggare, men inte var det roligt för det.

Omladdningen blev tuff
I början av förra veckan startade vårterminen, men jag befann mig fortfarande i höstterminen. Jag blev klar och lämnade in och sedan tog jag en välbehövlig paus resten av veckan. Denna vecka var jag taggad att ta tag i vårterminen och det skulle bli kul att kombinera kriminologi och kreativt skrivande. Just nu vill jag bara göra något helt annat. Rymma ut. Fotografera eller bara städa.

Jag har svårt att koncentrera mig på det nya och det som borde vara kul är inte roligt alls. Det är alltid tufft med övergången mellan höst- och vårtermin. Det finns inget härligt jullov däremellan och det gäller att hänga med direkt. Redan nästa vecka är första tentan och jag har inte ens fått kurslitteraturen. Det blev lite för mycket bara, men det är bara att kämpa på. Som tur är att om jag bara kommer in i det är det väldigt intressanta ämnen och jag hoppas det blir räddningen.

Laddar om igen
Nu blir det att göra det bästa möjliga av denna vecka och sedan får jag ladda om igen nästa vecka. Kanske har jag mer energi då, men denna vecka är inte slut ännu. Jag vet vart problemet ligger och jag hade behövt en hel veckas semester med "all inklusive" för att bara få släppa allt innan det nya började, men nu är det som det är.
Innerst inne vet jag att det kommer att bli kul, även om det just nu känns tufft. Bara att ordet kriminalitet nämns börjar mina tankar att sväva.

Nya idéer till en deckare. Kanske en psykologisk thriller eller rent utav en spänningsroman. Huvudet snurrar helt enkelt och det ena ger det andra. Det är sådana tankar jag försöker ha just nu och sakta känner jag ändå att det kommer. Intresset ökar och till slut sitter jag väl här med en fart som jag inte visste fanns. Jag har trots allt sökt dessa kurser av en anledning och jag tror att det kommer att ge mig massor med energi, om jag bara orkar ta tag i det efter allt slit med det andra.

Gillar

Kommentarer

Elina,

Kommer ihåg hur kämpigt det var att börja vårterminen när jag pluggade, man hade ingen direkt ledighet innan den drog igång efter höstterminen. Men vilken spännande kurs med kriminologi, har alltid varit intresserad av det 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Det är en intressant kurs och tur är det för annars hade jag hoppat av direkt 😊
nouw.com/minasvarld
Madde ,

Det lät väldigt spännande tycker jag. Det verkar som det går i ett för dig,,, Ja en vecka med all inclusive är aldrig fel . Som jag saknar det

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Ja, nu har det varit alldeles för mycket ett tag. Hoppas på en lugnare period ska jag erkänna.
nouw.com/minasvarld
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Det lät väldigt spände faktisgt 😊 vad roligt att du är tillbaka med din blogg i gen

nouw.com/amandamalmflod
minasvarld
minasvarld,
Vad kul att höra <3 Det är väldigt kul att vara tillbaka.
nouw.com/minasvarld

Låter ju riktigt intressant med krimologi. Vad ska du bli när du blir stor och klar med plugget?

Kämpa på!

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Det är en mycket bra fråga 😊 Jag drömmen har alltid varit att bli författare och jag jobbar på det. Jag har precis avslutat en utbildning i litteraturvetenskap och detta är lite bonuskurser kan man säga. Vad jag bli när jag blir stor har jag ingen aning om just nu. Allt jag läst kan jag använda i skrivandet, men om jag lyckas någon gång har jag ingen aning om?
nouw.com/minasvarld
Kamilla Rytterlund,

Vem behöver inte en vecka i solen med all inclusive just nu. Jag skulle behöva minst en månad faktiskt. Kul att vara igång igen med studierna. Kör hårt och alla lycka till.

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
Amanda Kanterfors,

Känner igen den där tröttheten som du beskriver, ibland är det verkligen jobbigt att ta tag i kurserna och man vill bara göra annat. Man blir ju även lite stressad när kurslitteraturen inte har kommit 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Håller tummarna för att böckerna kommer denna vecka 😊
nouw.com/minasvarld
Marie Karlsson,

ja ibland skulle man behöva bara få åka iväg för att ladda ur och ladda om. Jag har också varit väldigt trött senaste tiden, men tycker det börjar bli bättre

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Ja, ett lov skulle inte sitta helt fel just nu 😊
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan
Popprinsessan,

Förstår verkligen att du skulle behöva en nollställning. Så är det ofta när man jobbat intensivt med något tycker jag. Det tar ett tag innan motivationen kommer tillbaka och det kan ju vara frustrerande.
Hoppas att det blir lite fint väder nu framöver så att du kan ge dig själv den typen av paus iaf - en promenad för miljöombyte och nya intryck.

nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Nya intryck behövs verkligen. Har blivit alldeles för mycket sittande hemma.
nouw.com/minasvarld

Låter onekligen som spännande saker att studera. Läser du till kriminolog? Eller läser du det bara för att det är intressant? Just studier är onekligen ofta väldigt givande om inte annat. Men likt dig kan jag fastna lite i det här med bryt, svårt att koppla bort ibland 😊.

www.saramadeleine.se
minasvarld
minasvarld,
Jag läser inte till kriminolog, tyvärr 😊 Jag läser det för att det är intressant och det kan vara till nytta i mitt skrivande.
nouw.com/minasvarld