Tur att en dag kan vända

Tisdagen startade med försenade tåg, en djup suck och skakande händer. Som tur var var det någon som talade om för mig att det var viktigt med viss saker och det anammade jag direkt.

Vilken skitdag det såg ut att bli. De första timmarna flöt på bra, men sedan hände oväntade saker som gjorde mig rasande. De slog undan fötterna på mig för en stund och jag trodde att jag skulle explodera.

Tur att en dag kan vända
Vi alla stöter på bra och dåliga dagar. Dagar som vi älskar eller bara som vi bara vill ska ta slut. Början på denna kände jag kunde kvitta. Försenade och inställda tåg, en lång konversation på vägen till jobbet och sedan var det lugnt ett tag innan stormen tog i. Jag fick uppleva ännu en soluppgång över Stockholm från tjugonde våningen och sedan blev allt förstört. Tur att en dag kan vända.

Problem med vårdcentralen och sedan det där meddelandet som sänkte mig. Jag gillar inte att bli överrumplad på jobbet med privata skitsaker som förstör hela min tillvaro. Det ställer bara till problem och jag får svårt att koncentrera mig. Denna gång ställde det till med att jag fick säga till chefen, som såg att något var fel, att jag behövde gå hem och fortsätta jobba hemma. Tur man har en förstående chef. Med darrande händer och tårar i ögonen lämnade jag jobbet och var rejält förbannad. Kan säga att jag hann med mycket på vägen hem.

Kvällen blev en tia
Beslut togs på tåget och jag kunde fixa en del saker jag skulle ha fixat för längesedan. Ilskan gjorde mig rejält målmedveten och jag tror det var nyttigt. Även om det tog på krafterna att bli arg så var det precis vad jag behövde för att ta viktiga beslut för framtiden. Började till och med att tro på mig själv där ett tag och det var det längesedan jag gjorde.

När sedan yngsta dottern kom hem från skolan kunde jag bara skratta och följde hennes råd till punkt och pricka. Hon hade minsann insett att mamma dricker för lite vin varje vecka...
I skolan hade de fått lära sig hur man lever längre. Man ska dricka cirka fyra koppar kaffe varje dag, äta choklad och dricka minst två glas vin varje vecka. Kaffet och chokladen är inga som helst problem, men vinet är jag dålig på. Jag kunde inget annat än att skratta åt min blivande tolvåring och unna mig ett par glas vin så där på tisdagskvällen bara för att möjligen få leva lite längre.

Vilken vändning på dagen. Kvällen fick jag spendera med mina älskade barn och ingenting kan få mig att må lika bra som dem. De är det bästa jag har och kan vända vilken skitdag som helst. Kvällen blev en tia och skratt förlänger livet det också sägs det. Undrar just hur många år jag förlängde det med mitt kaffe, min chokladbit och mitt vin samtidigt som jag kryddade det med skratt?


Kram Mina


Gillar