Tystnaden talar också

I min värld kan man inte tiga bort problemen. De försvinner inte bara av sig själv bara för att man stoppar huvudet i sanden. I stället blir de bara värre och det rinner alltid över.

Jag har blivit världsmästare på att le och vinka genom åren. Visst är det också ett sätt att tiga, men alla klarar inte sanningen. Själv uppskattar jag ärlighet, men det är få som vågar tala sanning. Det får mig att verkligen fundera.

Tystnaden talar också
Många gånger önskar jag att jag bara kunde sluta ögonen och försvinna någon annanstans där problemen inte finns. Ett ställe där tillvaron är enkel och där saker bara fungerar. Det är inte så enkelt och det kommer aldrig bli så enkelt. Problem är något man måste ta tag i för att komma undan och då kan man inte tiga bort problemen. Människor har genom åren fått mig att tro att jag betyder något för dem, men sedan visar det sig att det bara är vad jag har trott. Ingen vågar säga mig sanningen utan tystnaden får tala.

Tystnaden säger mycket mer än tusen ord många gånger. Tystnaden sårar och tystnaden skapar en oro.
När en människa blir tyst då behöver man fundera på anledningen. Tystnaden talar också, men jag gillar inte vad den har att säga för den gör mig osäker. Den får mig att tro att allt är mitt fel och den får mig att undra vad som egentligen sker där bakom tystnaden. Jag vet själv att när jag blir tyst och inte vill prata alls då mår jag inte bra. Visst kan jag uppskatta tystnad, men jag föredrar när människor pratar med mig. Framförallt föredrar jag när människor kan vara ärliga i stället för att gå bakom min rygg.

Säg inte det du tror att jag vill höra
Jag lovar att om man kunde tiga ihjäl problemen så skulle jag göra det. Det skulle vara så skönt att slippa dem och jag kanske skulle kunna få lite frid. Det går inte och det vet vi alla. Märkligt att vissa verkar tro det bara. De tror att de säger det jag vill höra och sedan är allt frid och fröjd, men så är det inte. Jobbiga saker försvinner bara inte i tystnaden och i de allra flesta fall rinner det alltid över och sanningen kommer fram. Frågan är då bara om man kan stå för det man gjort!?

Ställa sig rakryggad och titta mig i ögonen och säga mig sanningen. Inte många klarar av det och väljer i stället att tiga. Hålla sig undan. Låta tystnaden tala och förvirra. Tystnaden kan i alla fall göra mig galen. Jag gillar inte när en människa helt plötsligt bara blir tyst och inte vill prata med mig, för då vet jag att någonting inte stämmer. Låt du tystnaden tala, men försök vara ärlig någon gång i bland och säg mig sanningen. Jag blir hellre sviken av sanningen än förd bakom ljuset av en massa lögner.

Tystnaden talar också. Den har bara ingenting bra att säga.

Kram Mina


Gillar