Undersöker hur det fungerar

Att vara en person med livlig fantasi kan vara spännande och ibland lite jobbigt. Huvudet jobbar hela tiden och ibland knäcker man idéer som bara måste undersökas. Saker och förfaranden som inte kan hittas på för att bli trovärdiga. De måste man helt enkelt titta närmare på.

Tidigare har jag skrivit om hur man skriver om något man inte själv upplevt. Det är något man kan göra och där sätter enbart fantasin gränser, men när det kommer till vissa saker som bara inte får bli fel då krävs research.

Undersöker hur det fungerar
För några månader sedan fick jag en alldeles lysande idé. Ni vet de där idéerna jag får som bara kommer till mig och tvingar mig att fundera på hur jag ska kunna skriva om detta. Det kan vara små saker och denna idé grundar sig i när jag och en kompis diskuterade händelser i livet och hur det är att träffa nya människor. Vi delade på en flaska vin och sedan kom vi på att det fanns en story där. Vi skrattade och diskuterade hur allt hängde ihop och bestämde oss för att det här är något som kan bli hur bra som helst.

Många gånger har jag funderat på hur jag ska skapa en huvudkaraktär och hur jag ska göra för att övriga karaktärer ska få liv och inte efterlikna originalen allt för mycket. Detta ligger så tidigt i min process där nya berättelser kommer till så jag vill suga på storyn ett tag till. Däremot insåg jag när jag skulle försöka hitta en ingång att jag måste nog göra någon typ av research här. Hur ska jag kunna göra det?
Det handlar helt enkelt om att jag måste undersöka hur det fungerar för att jag ska kunna skriva om detta.

Har inte haft möjlighet tidigare
Jag är väldigt oklar just nu och min story är vag, men det finns anledningar till detta. Jag har tidigare inte kunnat undersöka detta och kanske är det livet som nu säger till mig att det är dags att skriva denna berättelse. Det ska så klart inte handla om mig, men med hjälp av min vän och mina egna erfarenheter känner jag att jag skulle kunna få ihop detta. Jag älskar att skriva om relationer och gör det gärna, denna berättelse är inte annorlunda. Däremot blir den mindre allvarsam än mina tidigare berättelser. Jag ska nämligen försöka skriva det så komiskt som möjligt för att människor ska kunna läsa det med ironi samtidigt som det ska vara på riktigt.

Att inte kunna göra detta tidigare finns säkerligen en orsak till, men nu är det dags. Jag är nog redo att undersöka detta för att kunna skriva min berättelse. Det känns nästan lite kul att få påbörja en ny research om något jag inte känner till. Det ska bli spännande att se åt vilket håll denna berättelse går och jag har så många idéer. Älskar den här början på något nytt och det är roligt att få börja från grunden och bygga uppåt. Är inte alls i närheten att kunna börja skriva på detta och det kommer att ta tid. Jag har annat som måste skrivas först, men just nu kickar jag igång detta projekt och börjar undersökningen. Kanske undersökningen kan ge mig mer än bara en ny berättelse.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer