Utflykt till skärgården

Äntligen! Som jag har saknat detta. Min tillflyktsort.
Jag och havet har en alldeles speciell relation och jag har verkligen längtat efter detta.

För bara några veckor sedan var det vinter och tio minusgrader. Det vände fort och under helgen ville jag verkligen njuta av att solen och våren som berikat oss. Jag har verkligen längtat efter att få komma ut på utflykter utan att frysa och frysa var det sista vi gjorde.

Skärgården i solen
Eftersom det fortfarande är en vintermånad så ska vi väl kalla det för vinter fortfarande. även om jag skulle säga att våren helt klart lyser igenom. Vilken helg det har varit måste jag säga. Vårsolen har värmt och det har skapat många härliga känslor. Jag ville ut. Jag ville insupa ljuset. Jag ville göra någonting.
Svängde förbi affären och inhandlade alldeles för mycket fika och tog med mig yngsta dottern på en tur. Till en början visste vi inte vart vi skulle åka. Det enda jag visste vara att jag ville till havet. Jag älskar havet!

Att bo nära havet som vi gör är helt fantastiskt. det finns många härliga platser vid havet och denna gång valde vi Dalarö. Skärgårdsön som vi besökt många gånger, mestadels på sommaren, men det fungerar lika bra denna årstid. Vi hittade en plats i lä vid Askfatshamnen och jag kan säga att vi var ganska ensamma på platsen. Vilken dag vi fick!


En fika har aldrig smaka lika gott
Sol, havsluft och fågelkvitter skapar speciella känslor. Att sitta där och titta ut över havet och känna brisen i ansiktet, fika och bara vara tillsammans är helt underbart. Det spelar ingen roll vilken fika man har med sig, den har ändå aldrig smakat lika gott som den gör ute i det fria.

Jag och dottern hade några roliga samtal där på bryggan och det skapade merkänsla. Jag välkomnar våren med öppna armar och ser fram emot flera liknande utflykter framöver. Äntligen lite utflykter helt i min smak. Det har varit alldeles för många dagar hemma senaste tiden och detta var precis vad jag behövde. Lite sköna utflykter för att få lite annat att tänka på.


Gillar

Kommentarer