Utvecklingssamtal med mig själv

Vart står jag i dag och vart vill jag vara om fem år?
Det är ingen enkel sak att svara på och många vet inte ens vad de drömmer om i livet. Själv vet jag precis vad jag vill, men det är inte enklare för det. Livet kommer alltid emellan.

En dröm är inte verklig innan vi gör någonting åt den. Ingenting kommer gratis och det är bra att stanna upp emellanåt för att fundera på om vi verkligen gör det vi ville eller om vi bara rullar på i ekorrhjulet. Att ha ett utvecklingssamtal med sig själv kan låta märkligt, men det är viktigt.

Utvecklingssamtal med mig själv
När man pratar om drömmar i livet kan det bli en aningens luddigt. Vi alla drömmer om olika saker och vi har olika livsmål. En del drömmer stort, medan andra nöjer sig med det lilla. Ingenting är rätt och fel i detta utan det bara är dem vi är. Ibland önskar jag att jag kunde drömma om små saker som kanske vore enklare att utföra, men jag är som jag är och jag tror att det är därför som jag drömmer om saker som kan ses som omöjliga. Det är nog något som gör mig upprymd och att klara av något som är omöjligt är nog det häftigaste som finns.

Vad innebär då ett utvecklingssamtal med sig själv?
Det är bra att fundera på hur man lever sitt liv och om man lever det liv man vill leva. Då tänker jag inte att man ska försöka uppnå drömmar som att vinna på lotto och leva i lyx, det handlar bara om tur som de allra flesta av oss inte har. Det jag menar är att leva ett liv man mår bra i, ett liv där man drömmer om saker som man vill uppnå och man tar sig an dem och strävar för att uppnå det liv man vill leva. Ett steg i taget mot en dröm sägs det och man ska börja smått för att kunna göra en förändring. Att finna svaren på frågor om vart man står i dag och vart man är på väg är inte alltid det enklaste. De är därför man reflekterar över sin egen utveckling.

Drömmar kan vara svåra att uppnå
Jag drömmer mycket och det är ingen nyhet. Många drömmar är stora och svåra, men jag tänker inte ge upp dem ändå. I stället tänker jag att just det här utvecklingssamtalet kan vara viktigt. Jag vet vart jag är i dag och jag vet vart jag var för sex år sedan, för det var då min stora förändring i livet började. Det var den dagen då jag äntligen insåg vad min stora dröm var och då jag faktiskt vågade ta tag i den. Sex år senare har jag inte uppnått min dröm, men jag är mycket närmre att göra det i dag än vad jag någonsin varit. Varför då?

Jo, jag har gjort något åt den. Jag vill bli en utgiven författare och då var första steget att börja skriva på den berättelse jag hade inom mig. Sedan följde en rad olika svårigheter i livet som gjorde mig sjuk och då fick jag snällt lägga undan min dröm. När jag mådde bättre utbildade jag mig i skrivande och litteratur, vilket också är en dröm och en dröm som går hand i hand med den andra drömmen. I dag har jag skrivit tre romaner som väntar på redigering och på så vis är jag närmre drömmen än någonsin. Det jag behöver fundera på är hur jag vill nå mitt mål och vart jag står om några år. Ingenting är nämligen omöjligt!

En viktig sak när man ska uppnå sina drömmar är att även njuta under resans gång. Tänk allt roligt och underbart man får vara med om i jakten på drömmen. Glöm aldrig bort att vägen dit ska även vara njutbar.
Karin Boyes diktrader passarbra in här: Nog finns det mål och mening med vår färd- men det är vägen, som är mödan värd.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer