Vad jag drömmer om just nu

Livet tar oss på många turer och ibland vill vi bara drömma oss bort någon helt annanstans.

Många gånger i livet vill man bara rymma och aldrig mer komma tillbaka. Försöka finna en bättre plats att vara på där man kan andas och bara få vara en stund. En plats där lugnet finns och känslan av välbefinnande är det enda man kan tänka på.

Vad jag drömmer om just nu
Det är bra att drömma sig bort ibland bara för att få tänka på något annat och just nu behöver jag verkligen det. Jag behöver få drömma lite om saker som får mig att må bra. Behöver få tänka bort saker och drömma mig till platser som skulle kunna värma mig på alla vis.

Jag drömmer om sol och värme. Jag drömmer om paraplydrinkar i solnedgången och jag drömmer om skratt och god mat, helt utan krav. En stund där dagen bara kommer och det enda man behöver göra är att fundera på vad man ska klä på sig för dagen, kan vara nog så svårt i bland. Långa samtal med människor man älskar och stunder av ren lycka. Stunder helt utan allvar och tjafs, utan oro om framtiden och jobbiga krav. Just där vill jag vara just nu.

En hydda i skogen
En kompis skojade häromdagen med mig om att vi skulle rymma till en hydda i skogen och det lät lockande. Förutom att det är vinter och svinkallt samt att jag egentligen inte gillar hyddor. Tanken var ändå lockande att dra utan att se tillbaka bara för att få vara för en stund. Däremot skulle jag hellre välja Hawaii eller något annat varmt ställe där jag bara kunde få finnas till för en stund.

Ligga i en solstol och gassa i solen. Promenera på stranden och känna den varma brisen i ansiktet. Jag blundar och drömmer mig bort dit. Bort från kylan, bort från julstressen och bort från alla krav som finns. Bara för en stund. Bara för att få tänka på någonting annat innan verkligheten kommer i kapp igen. Jag skulle mer än gärna vilja packa väskan och dra till värmen, men många saker hindrar mig. Kanske när vi kan få leva i en friare värld där saker har ordnat upp sig. En värld där kraven inte är lika höga och ansvaret blytungt. Där oron inte finns i varje steg man tar och där man möjligen kan andas igen. Då ska jag packa väskan och dra. Saknar värmen. Saknar det okomplicerade med semester.

Drömmer mig bort en stund till och fortsätter ha ögonen stängda. För där bakom ögonlocken ser jag mig själv sitta i en solstol med en fruktig drink i handen. Jag tittar ut över havet och jag ler. Ingenting stör mig, ingenting oroar mig och jag bara finns till för en stund. Precis just det drömmer jag om nu, det okomplicerade!

Kram Mina


Gillar