Vad ska jag göra nu?

Mycket i mitt liv har handlat om studier sista tiden och det har varit en intensiv period. Det som började med att jag skulle plugga en termin på universitetet blev tre år och en stundande examen, men vad händer nu? Är jag klar?

Jag har haft en tuff studietid med många saker som stört min koncentration, men ändå har jag krigat på. Många stunder har varit riktigt roliga och jag har lärt mig massor. Jag har sett fram emot denna termin och jag har längtat efter ett avslut. Just nu är det bara väldigt svårt att sluta.

Inte som jag tänkt mig
Jag kom in på universitetet av en slump. Var uttråkad och behövde något nytt i livet och sökte en kurs helt utan att tänka. Det fanns ändå ingen möjlighet för mig att komma in och jag släppte det. Tills beskedet kom. ANTAGEN! Jag kommer i håg den där dagen då jag satt på jobbet och inte visste riktigt hur jag skulle hantera det. Jag visste vad jag ville men först vågade jag inte ta steget. Till slut bestämde jag mig trots allt för att ta chansen och plugga en termin, bara för att det var en dröm för mig.

En termin blev två. Två blev tre och då bestämde jag mig för att jag skulle satsa tre år och ta en examen.
Där är jag nu och examen stundar men det kommer inte bli som jag tänkt mig. Jag har längtat efter att jobba, träffa människor och komma bort hemifrån. Planen när studierna var klara var att börja jobba och släppa allt ett tag men så enkelt är det inte. Vad ska jag jobba med? Hur ska jag få ett jobb när vi är mitt i en pandemi?

Fick tänka om
Jag har vänt och vridit och för min hälsas skull behöver jag komma ut och jobba men i stället kommer jag att plugga även nästa termin. Jag ska läsa färdigt min tredje kurs i kreativt skrivande och även få in lite kriminologi på min meritlista. Egentligen vill jag inte plugga just nu men jag känner att jag måste göra något.
Kombinationen krimonologi och kreativt skrivande låter riktigt lockande och jag hoppas på en bra termin trots allt. I bland blir det inte som man tänkt sig men jag hoppas att den blir lärorik och framför allt kommer jag att få skriva färdigt min roman. Snart kanske jag även får lite tid att redigera, det ser jag verkligen fram emot.

Vad framtiden har att ge har jag ingen aning om. Drömmen om en examen i kreativt skrivande finns kvar men just nu orkar jag inte tänka så långt. Nu ska jag bara försöka njuta lite och förhoppningsvis hitta ett jobb att kombinera med studierna. Men först ska jag avsluta höstterminen...


Kram Mina


Gillar

Kommentarer

seagullcrying
seagullcrying,

Åh satan va spännande med den kombon, blev typ svin sugen att göra samma sak haha

nouw.com/seagullcrying
minasvarld
minasvarld,

Visst låter det kul 😊 Hoppas på en rolig vårtermin <3

nouw.com/minasvarld