Våga sätta ner foten

Vad händer när man säger nej? Sätter ner foten ordentligt och inte vill vara alla till lags längre. Meddelar att det är nog och att saker behöver göras på ett annat sätt. Vad säger alla då?

Det krävs mod för att våga stå upp för sig själv och man riskerar även mycket bara för att kunna andas och må bra.

Våga sätta ner foten
Många gånger i mitt liv har jag varit en dörrmatta. Någon som man tar för given och som man bara räknar med kommer finnas där hela tiden. Någon som ställer upp på allt och alltid gör det med ett leende på läpparna. Denna någon som tror på alla lögner bara för att man ska ge alla en chans och för att man vågat lita på att någon är ärlig. Den personen som är bra att prata ut med och som alltid lyssnar. Vad händer när en sådan person får nog?

När man vågar sätta ner foten blir man obehaglig och konstig. Ingen vill riktigt ta en på allvar och alla häpnas över hur kaxig man är över att våga sätta ner foten och stå upp för sig själv. Många står där med hakan vid knäskålarna och funderar på vad som hände. Vart fick hon luft i från? Oj, vad hon har förändrats. Varför ska det vara så? Bara för att jag fått nog av att människor behandlar mig illa och för att jag vill förändra min egen situation för att må bättre. Många försvinner, men de sanna människorna stannar alltid kvar.

Stoltheten ska finnas där
Att våga stå upp för sig själv och våga säga i från är det bästa man kan göra för sig själv. Senaste året har jag gjort det många gånger och vid flera tillfällen har människor svårt att ta mig på allvar. Jo, även jag har en viss gräns för vad jag klarar av och den gränsen har jag passerat alldeles för många gånger. Det får liksom vara bra NU. Jag tänker inte bli behandlad som en dörrmatta mer. Jag har drömma om en bra liv och jag tänker skaffa mig det bästa möjliga. Ingen ska få torka av sina smutsiga fötter på mig mer.

Jag är stolt över att jag vågat säga i från. Det är viktigt att få våga vara det. Det chockar många och jag har mycket att säga. Så mycket jag skulle vilja säga till vissa personer, men jag vet att de aldrig skulle lyssna för jag har ingen talan. Det är slut med det nu och jag tänker inte leva på sidan om livet för att vara någon annan till lags. Det har varit svårt, men för några veckor sedan rattade jag in på en ny väg som ska ge mig frihet och välmående. Det är en lång väg att gå, men jag är stolt över mig själv som vågat säga i från. Jag har mycket kvar att ryta i från om och jag tänker fortsätta göra det. Bara att rätta sig efter det och försöka fatta att även jag har vissa gränser. Jag tänker vara stolt och sätter ner foten. Livet är NU och jag tänker leva det!

Kram Mina


Gillar