Våga stå upp för sig själv

Det är vanligt att bara låta saker vara som de alltid varit. Rulla på i samma bana bara för att man borde eller för att det räknas med att man ska göra det. Vad händer då med den vi är och vill vara?

Känner att jag genom åren ställt mig i en fålla där alla räknar med att jag ska vara. Följa med strömmen och bara finna sig i saker som sker. Bara för att jag SKA, inte för att jag vill. I stället knackade min inre röst bara hårdare och hårdare för att till slut nästan slå sönder mig.

Våga stå upp för sig själv
Livet är alldeles för kort för att man ska leva som alla andra vill att man ska göra. Acceptera allt som kommer emot oss och bara göra det alla andra anser är rätt. Jag har kämpat mycket med sådant i mitt liv och det har ofta handlat om att jag ska göra RÄTT. Rätt enligt vem?
Visst finns det många rätt och fel här i livet, men jag tycker att det är viktigt att vara sann mot sig själv. Att våga stå upp för det man själv tror på och därmed stå upp för sig själv.

Jag har tvingats ta många svåra beslut i mitt liv. Många av dem har jag varit väldigt ensam om och det är tufft att bära de besluten med sig. Många har blivit bra, men vissa har blivit mindre bra. Jag är inte mer människa än någon annan och jag vet inte allt. Har ingen aning om vad som är bäst i alla lägen, men ändå har jag vågat ta de där svåra besluten, för att jag inte haft något val. För sex månader sedan tog jag ett svårt beslut och förra månaden tog jag ännu ett som förändrade mycket. I dessa beslut gjorde jag det enda rätta och vågade stå upp för mig själv och vad som var bäst för min egen hälsas skull.

VI får också vara viktiga
Bara jag känner vad som är bäst för mig och ingen kan tala om för mig hur jag mår. Ingen kan veta hur jag upplever saker och jag gör mitt bästa för att orka med. Borde inte det räcka?
I andras ögon kan jag ses som otillräcklig och att jag gör fel, men jag är trött på att bli kritiserad. Jag gör mitt allra bästa med de förutsättningar jag har och jag övar varje dag på att tänka lite mer på mig själv. När man börjar göra det blir det däremot konstigt för andra. De som är vana att man alltid ställer upp och gör på ett visst sätt för att behaga andra.

Jag har bestämt mig för att hitta en ny väg i livet och på den vägen vill jag även försöka hitta mig själv igen. Vill att jag ska få räcka till och att jag ska kunna få vara den jag är. Jag vill inte ställa mig i fållan där alla andra är och följa en viss mall. I stället vill jag leva mitt liv på mitt sätt för att få må bra. Varför ska inte jag få vara den jag är? Varför måste jag vara som alla andra?

Många tankar så här mitt i veckan, men de tål att tänkas på. VI måste få vara viktiga och ta den plats vi behöver för att må bra. Jag lever mitt liv på mitt sätt och tänker inte låta någon trycka ner mig igen. Uppförsbacken har varit brant och jag har bara kommit en bit på vägen. Jag tänker inte ge upp mina drömmar och jag tänker stå upp för mig själv för att få må bra och nå dit jag vill. Ibland kan det behövas mod för att ta svåra beslut, men när vi vet att vi tar dem för att vi ska må bättre behöver vi klappa oss själva på axeln. Jag tänker fortsätta stå upp för mig själv och leva det liv jag tror är bäst för mig och mina barn. Det är det enda riktiga jag kan göra.

Kram Mina


Gillar