Väggarna kryper närmre

Vissa dagar är upp och andra är ner. De säger att man vänjer sig vid saker, men just detta kan jag inte vänja mig vid. Hur mycket jag än skulle vilja vänja mig vid ett lugn kan jag inte göra det. Rummet blir bara mindre och mindre och till slut behöver man springa ut.

Efter tre års distansstudier känner jag att tristessen ökar. Kan inte säga att det varit tråkigt att plugga och jag har gjort det frivilligt. Jag har lärt mig oerhört mycket om mig själv, men även saker som jag inte trodde jag skulle klara av. Sista året däremot har jag saknat något som jag en gång lämnade.

Behöver komma ut
Det har inte undgått någon att senaste året har allt ställts in. Allt roligt vi byggt upp livet omkring och som förgyller vår vardag, det är inställt. För mig har det betytt mer än bara nöje och underhållning. Det har betytt att det jag under två år innan byggt upp och som jag älskat tog ifrån mig. Det kan låta märkligt att jag kan sakna något som jag en gång lämnade för att göra något annat, men det handlar inte om den där kontorsstolen jag satt på i tio år. Det handlar om att sakna någonting helt annat.

För tio år sedan lämnade jag ett jobb jag inte trivdes med för att studera. Det kändes underbart och samma år fick jag även världens bästa extrajobb. Ett jobb som har gett mig oerhört mycket och som jag upplevt många häftiga stunder på. Jag har upplevt fullsatta arenor på konserter, spännande hockeymatcher, fotbollsderbyn och mycket mer. Förra året togs allt detta ifrån mig och jag trodde inte det skulle påverka mig lika mycket som det har gjort.

Längtar ut
Att jobba med evenemang under en pandemi går inte och det säger sig självt. Allt stängdes och jag blev i stället sittandes hemma. Då insåg jag hur mycket av mitt liv jag bygg upp omkring detta, inte bara jobbmässigt. Vi är en sportfamilj som älskar att se idrott live. Det har blivit många fotbollsmatcher, hockeymatcher och en hel del andra evenemang. Vad skulle vi göra i stället?

Alla längtade ut och som de rastlösa själar vi är blev vi i stället uttråkade. Jag satt hemma och pluggade varje dag. När jag stängde av datorn bytte jag bara plats och fortsatte vara hemma. Sedan kom distansstudier för gymnasieelever och då blev vi två som satt hemma och pluggade. Gissa vad som händer när två rastlösa själar sitter hemma tillsammans och är uttråkade?
Jag tror aldrig vi längtat lika mycket efter ishockey och fotboll som vi gjorde under hösten. Jag ville jobba för att komma ut och träffa människor. Dottern ville till skolan och träffa kompisarna. Helt enkelt längtade vi ut.

Framtiden, hur ser den ut?
Hur det kommer att se ut framöver har jag ingen aning om och just nu längtar jag efter mycket. Jag vill jobba. Jag vill uppleva nya saker. Jag vill träffa människor och jag vill LEVA.
Jag är medveten om att det inte hjälper att klaga och det är jobbigt för alla, men detta osociala och enformiga är inte riktigt min grej. Därför försöker jag så gott det går att hålla huvudet högt och hålla emot väggarna när rummet krymper.

En dag är detta över och även om världen aldrig blir den samma tänker jag se fram emot en dag då allt inte känns lika instängt. Dagen kommer då jag kan återvända till mitt jobb och kanske kan det till och med bli en framtid där saker blomstrar. Ingen vet och ingen kan sia om hur det kommer att bli. Jag längtar bara efter att kunna vara mer fri och inte sitta här hemma. Snart kommer det en vår och en sommar. Då blir det ändå lite enklare för det finns saker att göra ute.

Jag längtar ut och jag känner ändå att det kommer en bättre tid. En tid då vi ses igen. Dit längtar jag just nu.

Gillar

Kommentarer

Michelle ,

Man får kämpa för sina mål och man kommer möta på motgångar o hinder men det gäller att aldrig ge upp 💕

michellefrandell.blogg.se
minasvarld
minasvarld,
Så sant <3 Krigar man tillräckligt hårt finns det mycket att vinna
nouw.com/minasvarld
MariasVardag
MariasVardag,

Ja man längtar tills livet kan levas igen 🙏🏼♥️

nouw.com/mariasvardag
minasvarld
minasvarld,
Otroligt mycket <3
nouw.com/minasvarld
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,

Usch, jag känner igen mig så att det gör ont. Jag tillhör den skaran som brukar tro att jag inte har någonting emot att sitta hemma, men nu börjar det att kännas olidligt. Framförallt saknar jag fotbollen. Den där stunden på läktaren då jag släpper allting annat och går in i en bubbla med tusentals andra människor. Måtte vi få komma tillbaka till det snart.

nouw.com/annaskarblom
minasvarld
minasvarld,
Förstår precis den känslan, den är verkligen underbar. Håller alla tummar för att nästa säsong blir bättre. Fotboll på teven utan publik är trist.
nouw.com/minasvarld
Madelena
Madelena,

Sitter och grinar då jag läser ditt inlägg. Känner igen mig så mycket i allt du skriver. Har man levt ett rätt så aktivt liv tidigare så blir alla nedstängningar så tydliga. Längtar också så mycket efter allt du beskriver. Då man inte har det inser man hur mycket man saknar allt det du säger,

nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Man kan till och med sakna tiden då man knappt hann andas för att det var för mycket. Det är bättre än detta 😊
nouw.com/minasvarld
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Man blir väldigt frsyerad i det här läget då man inte kan leva så aktivt som man gjort tidigare ♥️♥️

nouw.com/amandamalmflod
minasvarld
minasvarld,
Ja, det har pågått alldeles för länge nu
nouw.com/minasvarld
Diana Saelöen,

Ja och just därför skulle man önska att alla hjälpte till för att stävja den här eländiga pandemin genom att faktiskt stanna hemma så som ni gjort. Då hade det kanske inte behövt bli så långdraget. Jag längtar kanske inte efter sportevenmang men så många andra evenemang som intresserar mig. Jag har haft turen att ha ett enmanskontor som jag kunnat åka till så man åtminstone bytt plats

nouw.com/fibrolivet
minasvarld
minasvarld,
Det är viktigt att kunna byta miljö för att få ny energi. Hoppas folk kan ta ansvar så att vi kan få en mera normal värld igen.
nouw.com/minasvarld
Fnulan,

Jag förstår verkligen vad du menar med JAG VILL LEVA, Jag känner exakt detsamma <3 Så bra inlägg!!

www.fnulan.se
minasvarld
minasvarld,
Tack fina du <3
nouw.com/minasvarld
Marie,

Jag vill också komma ut igen och känna friheten, man känner sig lite låst nu det är så sant.

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Håller tummarna för att det snart vänder
nouw.com/minasvarld