Vänd dig om

Då var det dags igen!
Förra veckans utmaning handlade om att fotografera ofta och utmaningen där blev att komma ihåg. Denna veckans utmaning blev att se vad som finns på andra sidan.

I går skrev jag om hur samma ställe kan se olika ut beroende på vilken årstid det är. Med det i åtanke gav jag mig ut på denna veckas utmaning. Förra veckans Ett foto i timmen gick bra även om det inte innebar någon större utmaning, men denna vecka handlade det mer om att utmana kreativiteten lite mer.
Kul även att flera hakade på utmaningen och riktigt roligt att se era bilder.

Vänd dig om
Som tidigare hade jag en plan för hur jag skulle ta mig an denna utmaning. Jag hade bestämt en dag, men när den dagen kom räckte inte tiden till och så fortsatte det. Lyckligtvis hittade jag en lösning på detta och kom i väg på den planerade fotograferingen. Tanken var att jag skulle hitta en plats och något fint att fotografera. Jag visste precis vart jag skulle åka och med tanke på att tiden inte riktigt räckte till så fick det bli ett av favoritplatserna. Jag var där för två veckor sedan och då var platsen täckt av snö, nu såg det helt annorlunda ut. Solen fanns där även denna gång och utmaningen blev enkel.

Det jag gillar med denna utmaning är hur fint det kan vara det som vi vill fånga. Det kan vara rofyllt och färgrikt. Vi letar efter en perfekt plats eller ett perfekt objekt att fotografera och glömmer hur omvärlden ser ut. Jag hade velat dela fler bilder än dessa och illustrerat hur det kan se ut när jag gör mer stylade fotograferingar, men där räckte inte min tid till just nu för att tentaplugget tog all min tid. Därför kommer jag återkomma till denna utmaning längre fram när jag gör en sådan fotografering.

Detta blev resultatet och visar tydligt hur det ser ut på ena eller andra sidan. Havet på ena sidan och stranden på andra. Solen som glittrar sig och sedan klottrade soptunnor på den andra. Tänk att samma ställe kan vara på det viset och samtidigt tänk om det när vi vänder oss om finns något ännu vackrare än det vi egentligen tänkt fotografera. Utmaning avklarad!

Det blev även fotografering på bryggan för att fånga hur solen glittrade sig i havet och att vända sig om där skapade ett helt annat perspektiv. Det blir lite som två olika världar där det ena är rogivande och det andra blir rörigt.

Nästa veckas utmaning
Det är nu dags att anta nästa utmaning på listan och den kan jag tacka Madelena för att ha bidragit till listan. Tack och jag ser verkligen fram emot denna utmaning då den kan generera i riktigt häftiga bilder.
Denna utmaning passar perfekt nu när snön snart är borta och marken kommer fram egen.

Trappor handlar nästa veckas utmaning om och där kan det bli vad som helst. det finns mängder med trappor att fotografera. Inne och ute. Långa och korta. Olika material på olika platser. Det gäller bara att hitta dem och det bästa med att fotografera trappor ute är när det är soligt och det bildas skuggor från trapporna.
Känner mig riktigt taggad inför detta och ska försöka hitta lite olika platser där trappor finns.
Häng gärna på i utmaning, det är alltid kul att se vad flera kan hitta att fotografera på samma tema.

Har ni några roliga teman eller utmaningar som jag kan addera till listan får ni gärna skriva dem i kommentarerna. Jag gillar utmaningar och min lista blir aldrig full. Stort tack till er som redan fyllt på min lista med roliga teman, dessa kommer i framtiden.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer

Kul Utmaning att vända sig om. Måste jag komma ihåg. Jag ska komma igång med fotandet igen en dag

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Hoppas du kommer i gång. det är så roligt <3
nouw.com/minasvarld
Popprinsessan,

Men just det, denna utmaningen vill jag ju också göra! Jag ligger alltid några dagar efter dig, haha! Väldigt intressant hur man kan föreställa sig att omgivningen ser ut när man ser det första fotot med bryggorna och vattnet, och sedan är det inte alls så egentligen...

www.popprinsessan.se
minasvarld
minasvarld,
det är en riktigt rolig grej att fånga och något att fundera på när man ser "perfekta" bilder 😊 Det finns alltid någonting bakom
nouw.com/minasvarld
Fröken Rödlök ,

Vad roligt att fota efter tema och utmaning.. Har aldrig tänkt på att vända mig om och fota bakom. Intressant.

Har förslag på teman men säkert har du fått dessa..

*Under/underifrån *Fantasi *Siffror/nummer *

Www.frokenrodlok.se
minasvarld
minasvarld,
Stort tack! Ingen av dessa finns på listan så jag fyller mer än gärna på den <3
nouw.com/minasvarld
Mirre,

Ohh vad roligt med fotoutmaning, det ska jag minsann kika in, tack för tips.

sweetwordsbymirre.com
minasvarld
minasvarld,
Så lite så <3
nouw.com/minasvarld
Amanda,

Det är verkligen häftigt hur bilder kan bli så olika beroende på vilken vinkel man använder och vart man står och hur man står. Riktigt fina bilder 😊

amandizan.wordpress.com
minasvarld
minasvarld,
Madde ,

Det var en kul utmaning, och visst kan det bli oväntat ibland,. Vad bra att kunde inspirera till nästa veckans fotoutmaning. Jag älskar att fotografera trappor. Kan bli så häftigt tycker jag.

www.nouw.com/madelena
minasvarld
minasvarld,
Det ska bli riktigt roligt att gör det <3
nouw.com/minasvarld
Michelle
,

Ja det är kul o fota det blir lite som slags terapi o man kopplar bort allt bakom i ens liv

minasvarld
minasvarld,
Elina,

Vilken rolig utmaning att fotografera både det som man brukar och sedan vända sig om och fotografera det som är bakom en. Åh trappor kan ju vara hur fint som helst att fotografera 😊

detkaosvikallarvardag.com
minasvarld
minasvarld,
Det är verkligen kul att se omvärlden och inte bara fånga det fina vi först ser 😊
nouw.com/minasvarld
Kamilla,

Vad roligt med utmaningen. Nästa vecka ska jag göra ett bättre försök att hänga med i utmaningen. Trappor kan vara så himla vackra.

kamillaskamera.com/
minasvarld
minasvarld,
Vore riktigt kul om du hakade på <3
nouw.com/minasvarld
Marlene,

Kul grej! Det är lite som när man fixar en bild till insta, på tex mat. Bilden till insta blir fin, nästa bild tar på samma tallrik men i tex helikopterperspektiv på lite avstånd, så ser man hur platsen runt maten är röjd och grejer står i driver runt om 😊

fdensammamamman.se/
minasvarld
minasvarld,
Jag har tänkt många gånger på det när jag tagit bilder och bakom kan det se ut hur som helst 😉
nouw.com/minasvarld