Vänder nu blad


Efter en mycket tuff tid och många toppar och dalar börjar jag sakta återvända till livet känns det som. Det som däremot är tufft att inse är att det tagit oerhört mycket på mig som person och vägen tillbaka är lång, eller rättare sagt så innebär vändningen att jag aldrig någonsin kommer tillbaka till det som varit och det kan samtidigt kännas skönt. För en månad sedan vågade jag knappt se framåt och levde en dag i taget vilket tärde oerhört mycket på mitt psyke men nu när jag sitter här och funderar på vad vi gått igenom så förstår jag att det kommer ta ett tag att få må fullt bra igen.

Barnen går alltid först
Jag vet vad jag har gjort de senaste fyra månaderna och jag vet även hur många gånger jag har varit på väg att ge upp men jag gjorde det inte. Istället la jag ner hela min själ i barnen och att de ska må bra och vad jag tappade på vägen kommer nu upp till ytan. Det jag däremot inser är att det har varit värt allt slit jag gått igenom, även om jag många dagar snubblar lite och faller ner igen för en liten småsak. Allt detta har gjort mig skör men ni vet hur det är, ni som har barn. Det finns liksom ingenting man inte skulle göra för sina barn och man slutar aldrig kampen för att de ska få må bra. Som förälder får man inte ge upp och tanken på att jag skulle ha gjort det skrämmer mig rejält. Vad hade hänt om jag gett upp?

Det har jag valt att inte tänka på för jag gjorde inte det för barnen går alltid först, vad man än måste offra på vägen.
Men vad händer då efter något sådant här, hur går man vidare?
Det är en bra fråga och det enda man kan göra är att vara glad över hur det är just nu och försöka se ljust på framtiden. För bakom molnen är himlen alltid blå och det gäller att se de små positiva sakerna i det gråa. Allt kanske inte kommer fungera prickfritt men vem är det som säger att livet är enkelt. Jag kan intyga att livet kan vara riktigt tufft och det som inte dödar oss det härdar oss. Ni ska veta att när jag mådde som sämst så trodde jag inte att jag skulle överleva den psykiska press jag var under men jag sitter trots allt här och jag andas. Har än en gång bevisat för mig själv att jag är starkare än jag tror.

Vad händer sedan?
Efter en enormt tuff tid behöver man helt klart läka och det tar tid, vilket man också måste låta det göra. Jag mår bättre i dag och det gör även min dotter. Vissa dagar strålar hon som solen men det tar jag inte åt mig äran för, det är någon annan som får henne att må så där bra men jag njuter kan jag lova. Hennes leende är det vackraste jag vet och ingen blir lika lycklig som jag när hon ler. Det lämnar mig i många tankar däremot men jag tar en dag i taget. Försöker ta hand om mig själv fysiskt men även psykiskt. Tillåter mig själv att vara ledsen och jag tillåter mig själv att vara glad för det är acceptabelt att inte alltid vara på topp. Det sköna bara är att inse att det jag trodde aldrig skulle ta slut blev något som numera fungerar bra men vissa dagar faller vi tillbaka. Det är så det är här i livet, vi måste ta det lite som det kommer och njuta av de bra dagarna. Ta hand om oss själva på de dåliga och låta de människor vi har i livet som vi mår bra av att umgås med få finnas med oss.

Den vetskapen bär jag för alltid med mig och jag är stolt över mig själv som orkat detta. Stolt över att ha klarat av mina studier vid sidan om allt detta jobbiga. Jag har klarat deadlines och till och med uppgifterna, vilket är lite svårt att ta in.
Nu hoppas jag bara att vi kan vända blad till en ny tid i livet där vi får må bra och kan LEVA. Njuta av sköna morgonpromenader i solen och bara kunna andas. Ta oss an det som komma skall och faktiskt se att vi löser saker, bara vi gör det tillsammans. Att stå så när en människa är det mest fantastiska som finns och det band jag har med henne går inte riktigt att förklara, det gör mig helt överväldigad över att jag får ta den platsen i hennes liv. Älskade unge!

Med detta välkomnar jag denna fredag men även den kommande helgen. Det ska bli skönt med helg med allt vad det innebär och nästa vecka väntar nya utmaningar i Växjö. Ha en fantastisk alla hjärtans dag alla fina!

Gillar

Kommentarer

Popprinsessan
Popprinsessan,
Vad fint att se att du är tillbaka! Hoppas att du har en riktigt mysig Alla hjärtans dag och att du känner dig stark när du ser tillbaka på det du gått igenom den sista tiden. Kram till dig!nouw.com/popprinsessan
minasvarld
minasvarld,
Kul att höra <3 Kampen fortsätter men framtidstron börjar komma tillbaka <3 Kramtill dig <3nouw.com/minasvarld
Bland Kastruller och vinglas
Bland Kastruller och vinglas,
Härligt at du börjar känna att det har vänt, at varje steg blir lättare. Jag önskar dig all lycka på vägen framåt. Njut och må bra
Kram Kajsa
www.bland-kastruller-och-vinglas.se
minasvarld
minasvarld,
Stort tack fina du <3nouw.com/minasvarld
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229