Vår helg på Sunlight Hotell och Spa

Dagarna har rusat i väg och mycket har hänt. Förra veckan blev en vecka där det kändes som att ljuset kom på riktigt och vi avslutade den på allra bästa sätt måste jag säga. På ett Spa!

Att få komma bort och bara ta hand om sig själv är det bästa som finns. Bara lämna allt och åka i väg till ett ställe där man kan gå runt i badrock och bara finnas till. Ta hand om kropp och själ och att få umgås med någon man älskar. Det var precis vad vi behövde just då.

Vår helg på Sunlight Hotell och Spa
I fredags rattade vi mot Nyköping. Vi hade planerat att åka dit och äta lunch, men där satte vädret stopp. Det ösregnade och istället åt vi lunch från MAX i bilen. Fanns inget att klaga på där kan jag säga och det bleve n del av vår roadtrip. Både jag och dottern gillar roadtrips och det brukar bli många härliga samtal och garv. Den här gången var inte annorlunda.

När vi kom till Nyköping åkte vi genom bara för att ha sett något av det. Vi har varit där massor med gånger på cheerleadingtävlingar, men sällan sett någonting av själva staden. När vi kom fram till hotellet, som ligger i en gammal tvålfabrik, upptäckte vi snabbt att utsidan inte alls speglade insidan. Det var riktigt mysigt och vi blev väl mottagna när vi kom dit. Rummet var precis som vi hade tänkt oss och utsikten från åttonde våningen var fin, alltid kul att titta ner på hus och vägar när man kommer upp en bit. När vi bytt om till badkläder och morgonrock tog vi hissen ner till spat och blev där väl omhändertagna.

Fiskspa, bubbelpool och en massa gott
Vi började med fiskspa. Ni som har testat det vet hur det är och till en början är det alltid en märklig känsla att sticka ner fötterna till en massa hungriga fiskar som börjar äta på fötterna. Kan lova att det blev massor med garv där och efter en stund vande vi oss vid fiskarna. Efter fotvården slog vi oss ner och studerade de produkter vi fått till sparitualen. Sedan var det dags för ett dopp i bubbelpoolen. alltid lika skönt bland bubblorna måste jag säga.

När vi var skrynkliga som russin om händerna var det dags att gå upp och sätta oss bekvämt för kvällens middag. Vi satt där i våra morgonrockar och blev serverade en riktigt härlig charkbricka som smakade oerhört gott måste jag säga. Ni ser själva på bilderna hur mycket gott vi blev serverade och jag kan säga att vi inte gick hungriga därifrån. Efter spat gick vi till poolen för en lite träningsrunda. Det blev några vändor simning i pollen innan vi kände oss färdiga och avslappnade. Sparitualen gjorde vi på rummet och sedan var det bara att krypa ner i sängen och titta på film som gällde.

Hotellfrukost på Sunlight
Den enda nackdelen måste jag säga var att vi var tvingade att ställa klockan för att kunna komma upp till tiden för frukosten. I coronatider blir man tilldelad en speciell tid för att det inte ska bli för mycket folk vid frukosten, men det var bara att gilla läget. Frukosten med plättar, yoghurt och äggröra var helt klart värt att gå upp tidigt för. Sedan gick vi och la oss en stund igen innan det blev dags att lämna hotellet motvilligt. Jag hade helt klart kunna tänka mig att stanna ett tag till och bara varit.

Däremot känner jag att jag gärna återkommer för det var en bra vistelse och det fanns inget att klaga på. Nästa gång kanske vi väljer att äta i restaurangen i stället för spat för att gör någonting annat. Kanske blir det en ny vistelse där för oss igen. Det var en perfekt uppladdning inför denna vecka och att få umgås med dottern måste ändå ha varit höjdpunkten, även om jag inte klagar på det andra.

Kram Mina


Gillar

Kommentarer